Katalánci začínajú vytvárať tlak na nepotrebných hráčov, aby odišli, v opačnom prípade si v priebehu budúcej sezóny nemusia vôbec zahrať. Xavi Hernández svoje rozhodnutie oznámil niekoľkým hráčom. Trojica z nich z Camp Nou odišla. Ide o Lengleta, Minguezu a Puiga, ktorý čaká na oficiálne potvrdenie transferu do LA Galaxy.

Ako je známe, La Liga umožňuje každému klubu zaregistrovať 25 hráčov. Xavi má v súčasnosti k dispozícii až 30 hráčov spolu s Gavim, Abdem a Baldem a klub okrem toho plánuje kúpiť ďalšie posily. Ako sa v každom prípade ukazuje, v každej formácii sú hráči, ktorí boli požiadaní o odchod, no doteraz svoju budúcnosti nevyriešili. Klub však začína tlačiť na hráčov, aby odišli, pretože v opačnom prípade zostanú bez čísla v prvom tíme a teda by nemohli hrávať v súťažiach.

V kádri prvého tímu Blaugranas sú momentálne traja brankári - Marc-André ter Stegen, Iñaki Peña a Neto. Zdá sa však, že druhý menovaný je čoraz bližšie k transferu do Bournemouth. Podľa médií 33-ročný brankár zajtra odletí do Anglicka podpísať zmluvu s nováčikom Premier League. Budúcnosť Arnau Tenasa, ktorý strávil predchádzajúcu sezónu medzi rezervou a prvým tímom, zatiaľ nie je jasná. Je možné, že odchovanec sa s klubom rozlúči.

V súčasnosti má Xavi až desať obrancov a klub neustále pracuje na prestupoch Césara Azpilicuetu a Marcosa Alonsa. Je jasné, že Čierny Peter zostal v rukách Samuela Umtitiho, ktorý podľa médií rokuje o prestupe do Olympiacosu Pireus. Na druhej strane sa v poslednom čase začalo opäť písať o odchode Sergiña Desta, ktorý nenapĺňa očakávania v klube.

Husto je aj v zálohe, hoci tam bude onedlho o jedného hráča menej. Oficiálne potvrdenie transferu Riquiho Puiga do LA Galaxy je len otázka času. Nový klub si musí nájsť aj Alex Collado. Budúcnosť Pjanića a Nica Gonzáleza zostáva otvorená a podľa posledných správ je možné, že obaja záložníci zostanú v klube do januára. Barcelona okrem toho naďalej tlačí na odchod De Jonga, ktorého by mal nahradiť Bernardo Silva.

Celá záležitosť je jasnejšia v ofenzíve. Xavi má k dispozícii šesticu elitných útočníkov a Martín Braithwaite a Memphis Depay musia opustiť klub. Je pravda, že dnes sa objavili špekulácie o záujme Chelsea o Pierra-Emericka Aubameyanga, ale Xavi chce, aby Gabončan zostal na Camp Nou. Rovnaký názor má aj útočník.

zdroj: as.com
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

4 komentáre
Budicka Premium
2022-08-04 17:08:39
Poprosím autora o opravu 2 chýb.
2022-08-04 17:18:31
Bez miesta v kádri ale s výplatou a to sa počíta