Cesar Azpilicueta si dres Blaugranas neoblečie a Barcelona zrejme alternatívu nekúpi. Xavi Hernández bude musieť využiť možnosti, na ktoré má na pravý kraj obrany v kádri.

Chelsea včera oficiálne informovala o tom, že predĺži zmluvu s Cesarom Azpilicuetom o dva roky. Španiel chcel prestúpiť do Barcelony, ale nakoniec sa to nepodarilo. Športové oddelenie na Camp Nou tak rieši ako ďalej. Alternatívu predstavuje Thomas Meunier z Borussie Dortmund, no uskutočniť túto operáciu nebude vôbec jednoduché. Tréner Barcelony si bude musieť poradiť s tým, čo má aktuálne v kádri.

Zdá sa, že prvou voľbou je Sergiño Dest. Američana čaká tretia sezóna na Camp Nou a všetci očakávajú, že konečne začne prezentovať výkony, aké sa od neho očakávajú. Doteraz to nebolo to pravé orechové a nad jeho budúcnosťou naďalej visí otáznik, keďže Barcelona sa nebránila jeho predaju, no keďže neprišiel Azpilicueta, Američan zrejme zostane v klube. Xavi môže na pravej strane obrany využívať aj Ronalda Arauja, ktorý na tejto pozícii hrával v reprezentácii. Nie je vylúčené, že Xavi ho bude využívať ako pravého beka aj v Barcelone.

Na svoju šancu čaká Sergi Roberto, ktorý pred koncom uplynulého ročníka predĺžil zmluvu, aj keď pre zdravotné problémy a slabú formu jeho pozícia v tíme nie je najsilnejšia. Nie je vylúčené, že Xavi sa na pravej strane rozhodne otestovať aj Julesa Koundého.

zdroj: sport.es
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

1 komentár
2022-08-05 20:00:19
U Xaviho nebude Dest nikdy první volbou na pravou obranu. Bude tam hrát Koundé, Araújo, Roberto a nevím kdo ještě a občas samozřejmě i Dest, ale budou si ho připravovat k prodeji. Xavimu zkrátka Dest od prvopočátku nesedl. To neznamená, že ho v médiích občas nepochválí, aby mu drželi alespoň nějakou hodnotu k budoucímu prodeji.