Tréner FC Barcelona poskytol rozhovor pre BarçaTV pred zajtrajším zápasom Gamper Cupu proti Pumas UNAM. Xavi priblížil doterajší priebeh prípravy, formu mužstva a ocenil aj Daniho Alvesa.

Hodnotenie tímu

"Mužstvo vyzerá veľmi dobre. Pri pohľade na to, ako intenzívne trénujeme, máme dobrý dojem. Turné po Amerike dopadlo dobre, sme spokojní. Teraz sme trénovali počas horúčav, ale niekedy je to potrebné. Musíme byť vo forme. Vytvárali sme si viac šancí a včera sme videli radosť a nadšenie Roberta Lewandowskeho. Aj my sme nadšení, aby sme prinavrátili radosť všetkým culés. Cieľom na túto sezónu je vyhrávanie trofejí, hrať dobrý futbal, aby sme my a naši fanúšikovia mali dobré dojmy."

Gamper Cup

"Ako vždy potrebujeme podporu fanúšikov. Ich nadšenie je fundamentálne. Gamper Cup je veľký sviatok pre culés. Pokúsime sa im urobiť radosť. Urobíme všetko preto, aby sme vzbudili nadšenie. Sme veľmi pozitívne nastavení."

Súper

"Pumas je tím, ktorý hrá vo veľmi dobrom rytme, rád súperí a v kádri má solídnych hráčov, nielen Daniho Alvesa. Má dobrého trénera. Rád hrá po krídlach a môže byť ťažké ho zostaviť. Zvyčajne hrá na troch obrancov. Je to náročný súper, ktorý hrá s vysokou intenzitou, ale to je pre nás dobré. Je to posledný zápas predsezóny, takže budeme mať príležitosť na rozdelenie minút, ale tiež na rozlúčku s Danim, ktorý nám počas štyroch piatich mesiacov veľmi pomohol. Zaslúži si to."

Dani Alves

"Keď som Danimu oznámil, že musí odísť z klubu, povedal som mu, že si zaslúži poctu. Hovoril som o tom s prezidentom. Určite si to zaslúži."

zdroj: BarçaTV
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

1 komentár
2022-08-06 19:33:03
Dufam,ze zajtra sa pride rozlucit s Danim tolko ludi,kolko privitalo
Lewu.