Médiá dnes prinášajú rozporuplné informácie na tému Frenkieho de Jonga. Niektoré tvrdia, že Holanďan chce zostať na Camp Nou, iné zas, že je ochotný prestúpiť do Chelsea. Prestupových špekulácií na dnes je však viac.

Frenkie de Jong

Gerard Romero: Katalánsky novinár verí, že Holanďan je bližšie k odchodu do Chelsea, než k zotrvaniu v Barcelone.

Mundo Deportivo: Denník sa odvoláva na informácie z prostredia záložníka a tvrdí, že Frenkie chce zostať v Barcelone a dodržať zmluvu, ktorá vyprší v roku 2026. Jediným klubom, ktorý by mohol De Jonga podpísať, je Chelsea. Stredopoliar odmieta prestúpiť do Manchestru United, ktorý v tejto sezóne nebude hrať v Lige Majstrov.

Sport: Barcelona dala Holanďanovi podmienku, že ak chce zostať v klube, musí si znížiť plat a vzdať sa predtým odloženého platu. De Jong odmietol ponuku Manchestru United, no jeho agent Ali Dursun mu radí, aby nesúhlasil s podmienkami Barcelony. Chelsea zostáva v hre o hráča.

Marcos Alonso

Mundo Deportivo: Španiel je veľmi blízko k prestupu do Barcelony. So spoluhráčmi z Chelsea sa už rozlúčil a požiadal Thomasa Tuchela, aby ho nepovolal na prvý zápas Premier League proti Evertonu. Minulý týždeň bol agent hráča Ramadani v Barcelone, aby dotiahol detaily transferu. Barcelona zaplatí za ľavého obrancu necelých 10 miliónov eur.

Sport: Chelsea je pripravená ponúknuť Marcosa Alonsa ako súčasť platby za Frenkieho de Jonga, jeho cenu chce znížiť o približne 10 miliónov eur. Ak Holanďan odmietne transfer na Stamford Bridge, Barcelona kúpi ľavého obrancu. Španiel je pokojný a čaká na dohodu medzi klubmi. Denník popiera, že by sa Alonso už rozlúčil so spoluhráčmi.

Iñigo Martínez

Sport: Tréner Athletic Ernesto Valverde komentoval špekulácie týkajúce sa možného prestupu obrancu do Barcelony: "Neviem, čo sa stane. Uvidíme, čo sa stane v priebehu tohto mesiaca. Som pokojný."

Bernardo Silva

Sport: Barcelona neustále tlačí na transfer Portugalčana, no snaží sa čo najviac znížiť jeho cenu, ktorá sa momentálne pohybuje na úrovni 80 miliónov eur. Záložník je pod Pepom Guardiolom hráčom základu, aj keď tréner vie, že chce odísť. Silva nie je v Anglicku šťastný a riešením tohto problému je prestup do Barcelony. Barcelona pôvodne uvažovala o jeho kúpe v prípade odchodu Frenkieho de Jonga, ale v súčasnosti chce kúpiť Portugalčana bez ohľadu na to, či De Jong odíde alebo zostane v klube. Je však jasné, že ak Blaugranas kúpia Silvu a De Jong zostane, v strede poľa bude pretlak hráčov.

zdroj: v texte
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

4 komentáre
buggo7 Premium
2022-08-06 18:15:45
Mně už to příjde jak fifa? bernarda chtějí koupit bez ohledu na FDJ? noo takže se dočkáme finanční páky č.10
2022-08-06 18:26:20
Ohľadom FDJ to vyzerá už ako tragikomédia. Za 3 roky čo tu je zarobil 12,3 milióna, 3 milióny a 9 miliónov v hrubom. Teraz od neho klub požaduje aby zabudol ma odložený plat a súhlasil s max 10 miliónmi. Taký Fati za 3 sezóny čo je v klube 3,5 milióna, 3,5 milióna a 12 miliónov. Túto sezónu má dosť 14 miliónov. Byť hocijakým hráčom Barcelony, tak ani nerozmýšľam o znižovaní platu.