Xavi Hernández zhodnotil v rozhovore pre BarçaTV stretnutie proti Pumas a celkový obraz hry Barcelony v dnešnom zápase o Gamper Cup.

Bol to vysnený zápas Gamper Cupu vzhľadom na výsledok, atmosféru aj hru.

"Áno, som veľmi spokojný, najmä z atmosféry, z radosti, ktorú vyvolala hra a transfery. Mužstvo sa ukázalo v dobrom svetle. Začali sme veľmi intenzívne a s mnohými možnosťami, vďaka čomu sme neskôr zvoľnili. Je to pre nás dobrý test, ktorý sme vyhrali. Predsezóna, hra, výsledky - všetko je dobré. Toto je cesta. Musíme tvrdo pracovať, aby všetko fungovalo. Naše dojmy sú dobré."

Už predtým si povedal, že zo seba dáte všetko. Prvých 10 minút bolo ako z finále Ligy Majstrov. Je práve toto intenzita, ktorú chceš?

"Musíme to dosiahnuť počas 90 minút. Je ťažké neznížiť intenzitu po strelení niekoľkých gólov. Preto potrebujeme široký káder s dobrými hráčmi. Snažím sa hráčom vysvetliť, že v žiadnom momente nemôžeme poľaviť."

Celé mužstvo zahralo dobre, ale Lewandowski ukázal porozumenie s ostatnými hráčmi.

"Hráči so skvelými schopnosťami si navzájom dobre rozumejú. Všetci zahrali výborne. Mám veľa možností a bude pre mňa ťažké vybrať základnú jedenástku. Je to pre nás dôležité, konkurencia nás posilní ako tím."

Ako by si opísal toto stretnutie?

"Myslím si, že to bol veľmi dobrý zápas, najmä pre fanúšikov. Začali sme dobre, v dobrom rytme. Som spokojný. Len tak ďalej."

zdroj: BarçaTV
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

2 komentáre
2022-08-08 05:53:10
Četl jsem, že Kessié je dobrý hráč, ale byl jsem hodně na pochybách, jestli se dokáže chytnout v tak specifickým týmu jako je Barca. A po shlédnutí přípravných zápasech musím říct, že je výborný. Silný v osobních soubojích, silný na balonu, klidný při rozehrávce a na to, že je to spíš defenzivní záložník, tak umí dobře podpořit i ofenzívu. To bude luxus mít takového hráče na lávce.
2022-08-08 10:20:15
Co je s Ferranem? V celé přípravě jsem ho neviděl na hřišti. Četl jsem během US tour, že doléčuje zranění, ale měl by být ready na Real a od té doby ticho po pěšině...to je na tom tak špatně, nebo se jen potřeboval dát do výkladní skříně Depay aby kluby viděly, že umí hrát a byl o něj zájem?