Barcelona včera rozbila svojho súpera v Gamper Cupe, keď Pumas UNAM nadelila 6 gólov. Aj keď súper nepatrí medzi futbalovú elitu, zmyslom Gamper Cupu je pozitívne naladiť mužstvo aj fanúšikov na nový ročník.

A to sa veru podarilo. Minimálne z hľadiska futbalu, no klub si musí ešte urobiť domácu úlohu a zabezpečiť, aby bolo možné všetky posily zaregistrovať. Ak sa to podarí, culés môžu veriť v úspešnú sezónu. Tak si držte klobúky.

Ešte pred výkopom bol Xaviho tím predstavený fanúšikom na Camp Nou a následne sa už naplno vrhol na svojho súpera, ktorého trhal okamžite od začiatku a hlavnými ťahúňmi na trávniku boli Pedri s Lewandowskim. Obaja hráči v priebehu pár minút vypracovali 3 góly. Skóre otvoril Poliak strelou z uhla, na streleckú listinu sa potom zapísal Pedri po prihrávke Lewandowskeho a ten Pedrimu prihral aj na druhý gól.

Zahanbiť sa nenechali ani Raphinha s Dembélém, keď druhý menovaný nekompromisne zužitkoval prihrávku od Brazílčana. V prvom polčase sa fanúšikovia bavili futbalom.

V druhom dejstve sa na ihrisku vymenilo viacero hráčov, keď minúty od Xaviho dostali Jordi Alba, Ansu Fati, Frenkie de Jong či Franck Kessie. Práve posledný menovaný sa na ihrisku predviedol vo výbornom svetle, no Frenkie nezaostával a ukázal, že môže byť naďalej platným hráčom pre Blaugranas. Piaty gól Kataláncov zaznamenal Aubameyang po prihrávke od Kessieho. Auba nemal ďaleko k svojmu druhému presnému zásahu, ale lopta skončila na brvne. Skóre uzavrel De Jong, ktorý si za svoj druhopolčasový výkon zaslúžil dostať sa na streleckú listinu. Mužstvo však vo všeobecnosti ukázalo, že na Camp Nou sa počas tejto sezóny môže diať niečo veľké.

zdroj: sport.es
foto: sport.es

Diskusia

3 komentáre
2022-08-08 08:14:42
No... Budeme v očakãvaní ?
2022-08-08 09:35:16
Keď som mal cca 7-8 rokov, písal som si pomocou písaciecieho stroja Consul časopis o futbale. Obrázky som čmajzol z vtedy dostupných časopisov, ale po textovej stránke boli moje články zhruba na úrovni toho, čo čítam tu. Môže to autor myslieť vážne, či má tiež max 8 rokov?!