David Ornstein z The Athletic informoval, že Barcelona oznámila Frenkiemu de Jongovi, že mu chce zrušiť aktuálne platnú zmluvu a vrátiť sa k podmienkam predchádzajúcej zmluvy. Klub tvrdí, že podmienky, ktoré mu ponúklo bývalé vedenie vykazujú znaky trestného činu a predstavujú základ pre podniknutie právnych krokov voči stranám zúčastnených v tejto záležitosti.

Barcelona oznámila túto správu De Jongovi ešte 15. júla tvrdiac, že našla dôkazy o spáchaní trestného činu zo strany tých, ktorí podpísali predĺženie zmluvy 20. októbra 2020. Vtedy došlo k predĺženiu spolupráce o ďalšie 2 roky do roku 2026. Na základe nových podmienok sa hráčovi znížil plat v sezónach 2020/2021 a 2021/2022 a predmetných 18 miliónov eur bolo rozložených na úhradu v priebehu nasledujúcich 4 sezón.

The Athletic ďalej píše, že Barcelona zaslala De Jongovi list, v ktorom informuje Holanďana, že môže začať trestné stíhanie s cieľom zistiť, čo sa udialo v súvislosti s posledným predĺžením zmluvy a kto je zodpovedný za spáchanie údajného trestného činu. Barcelona chce kontrakt zrušiť a pokračovať v spolupráci s De Jongom na základe podmienok dohodnutých v januári 2019, keď Holanďan podpísal zmluvu s Kataláncami.

Bývalé vedenie je v každom prípade presvedčené o právoplatnosti kontraktu, ktorý De Jong podpísal v roku 2020 a trvá na tom, že zmluva bola schválená všetkými stranami a potvrdená aj La Ligou. Zdroje z katalánskeho klubu naznačujú, že medzi Barcelonou a ľuďmi z okolia záložníka prebehlo ďalšie kolo rokovaní. Súčasné vedenie na stretnutí obvinilo predchádzajúce vedenie z údajnej trestnej činnosti a varovalo, že do celého prípadu má byť zaplatený aj samotný hráč a jeho zástupcovia.

Na druhej strane má Chelsea obrovský záujem o služby hráča a hoci stále nepredložila formálnu ponuku, zdroje z prostredia klubu tvrdia, že The Blues sú ochotní zaplatiť prestupovú čiastku a k tomu aj sumu, ktorú Barcelona dlhuje hráčovi na mzde. Samozrejme za predpokladu, že sa De Jong rozhodne prestúpiť na Staford Bridge.

zdroj: The Athletic
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

14 komentáre
2022-08-08 13:42:57
Za dobrotu na žobrotu
2022-08-08 13:45:18
Jasný. Informaci mají od 15.7 a 8.8 to pustí do novin:D