Ousmane Dembélé strelil na včerajšom Gamper Cupe svoj piaty gól v prípravnej sezóne a stal sa tak najlepším strelcom tímu v príprave a vypracoval sa na jednu z najväčších hviezd tímu.

Pred pol rokom by len málokto uveril tomu, že vtedy vypískaný Dembélé zožne počas prezentácie kádra na nadchádzajúcu sezónu jeden z najhlasnejších potleskov spomedzi všetkých hráčov. Francúz sa v priebehu jarnej časti uplynulého ročníka postupne dostal do formy a stal sa najlepším asistentom nielen v Barcelone, ale aj celej La Lige. Počas predsezónnej prípravy prezentoval aj svoje strelecké zručnosti, keď v 6 zápasoch nastrieľal 5 gólov.

Médiá uvádzajú, že klub je prekvapený nielen formou hráča, ale aj jeho nasadením na ihrisku aj mimo neho. Po takmer trojročnej prestávke začal Francúz uverejňovať príspevky na sociálnych sieťach, kde dáva najavo, že sa teší z víťazstiev tímu. Navyše, Dembélé štartuje svoju šiestu sezónu v drese Blaugranas a v súčasnosti je najdlhšie slúžiacim útočníkom v kádri.

Podstatné však je, že Francúza konečne prestali prenasledovať zranenia. Po zotavení sa z posledného zranenia je krídelník neustále k dispozícii trénerovi, ktorý pravdepodobne už vyriešil dilemu týkajúcu sa toho, koho nasadiť na krídla k Lewandowskemu, ktorý bude novým hrotovým útočníkom FC Barcelona. Pred sezónou sa očakávalo, že o miesto na pravom krídle zabojujú Dembélé s Raphinhom, no vzhľadom na veľmi dobrú formu oboch hráčov sa zdá, že sa na ihrisku objavia obaja. Navyše, bez problémov si dokážu medzi sebou meniť strany. Do karát im hrá aj to, že slabšiu formu má Fati, ktorý sa vracia po zranení a Ferran Torres stále nie je trénerovi k dispozícii.

Dá sa teda očakávať, že ak si Ousmane Dembélé udrží formu z prípravnej sezóny, nepochybne bude hviezdou a jednou z najväčších zbraní FC Barcelona, ​​keď k asistenciám začal pridávať už aj góly.

zdroj: fcbarca.com
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

6 komentáre
2022-08-08 14:07:35
Najskor som prečítal že “Znovuzranený”. Už som sa zľakol :D
2022-08-08 14:50:14
je pravda že pod xavim si konečne verí a ukazuje svoju kvalitu