Po zdĺhavých rokovaniach sa César Azpilicueta nakoniec nepripojil k FC Barcelona a predĺžil zmluvu s Chelsea do roku 2024. Španiel vysvetlil dôvody svojho rozhodnutia v rozhovore pre Evening Standard.

Nový kontrakt

"Som plný emócií. Ak by to tak nebolo, novú zmluvu by som nepodpísal. Noví majitelia chceli, aby som zostal a viedol mužstvo ako na trávniku, tak aj mimo neho. Som im veľmi vďačný. Boli ku mne veľmi úprimní od prvého dňa. Cítil som zodpovednosť, že musím zostať tu vo svojom dome. Samozrejme, viedli sa rokovania aj s inými klubmi."

Rozhodnutie

"Po Klubových majstrovstvách sveta, kedy som sa stal jediným hráčom, ktorý vyhral všetky trofeje, som cítil, že nastal moment, aby som sa vrátil do Španielska. Ale neskôr sa v tomto klube udialo veľmi veľa. Chcel som pokračovať v kariére tu a naplno. Nikdy som nič nepovedal proti Chelsea. Absolvovali sme niekoľko súkromných rozhovorov, počas ktorých som všetko povedal. Počas určitého obdobia som bol voľným hráčom... a kto vie, čo by sa mohlo stať! Rozhodol som sa byť ticho, pretože vôkol mňa panoval veľký humbug. Nechcel som veci zhoršiť, pretože som sa chcel sústrediť na hru."

Bod zlomu

"Víťazstvo na Klubových majstrovstvách sveta bolo pre mňa zlomové. Vynaložil som veľké úsilie, aby som ten pohár vyhral. V tom momente som to cítil inak. Uvedomil som si, že s týmto klubom som vyhral všetko, takže možno nadišiel čas na novú etapu v mojej kariére."

zdroj: Evening Standard
foto: twitter

Diskusia

3 komentáre
2022-08-08 17:48:47
LoL
2022-08-08 18:41:58
Tak v tomto článku teda boli prezradené prísne tajné veci o ktorých nikto ani náhodou ani netušil.?