Robert Lewandowski bol jedným z hrdinov včerajšieho zápasu o Gamper Cup. Poliak poskytol rozhovor pre nemecký Sport1, v ktorom porozprával o svojom odchode z Bayernu Mníchov.

Spomienky

"Počas týchto ôsmich rokov sme s týmto tímom zažili veľa skvelých momentov. Nikto to z našich spomienok nevymaže. Keď si spomeniem na päť gólov proti Wolfsburgu, 41 gólov v jednej bundesligovej sezóne, šesť trofejí za jeden rok s Hansi Flickom... Sú to krásne chvíle."

Fanúšikovia Bayernu

"Viem, že som svojím rozhodnutím sklamal mnohých fanúšikov. Chápem to a ospravedlňujem sa im za to. Bol to veľmi dôležitý moment v mojom živote, potreboval som jasne povedať, že potrebujem zmenu. Koniec koncov, všetci sme ľudia, však? Po 12 rokoch v Nemecku som si uvedomil, že môj čas tam skončil. Chcel som byť úprimný, vedel som, že pre Bayern nebude v tejto chvíli ľahké prijať môj predaj. Nebola to ľahká situácia, ale spoločne sme našli to najlepšie východisko."

Podpora

"V posledných týždňoch som na ulici stretol množstvo fanúšikov, ktorí mi povedali, že ma chápu a želajú mi všetko najlepšie."

Real Madrid a Barcelona

"Je pravda, že kedysi sa hovorilo o prestupe do Realu, ale nič z toho nebolo. Vždy som chcel hrať v La Lige, bol som si tým istý. Keď sa so mnou skontaktovala Barcelona, od začiatku som vedel, že to bude moja jediná priorita. Mal som iné ponuky, ale nezaujímali ma."

zdroj: Sport1
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

1 komentár
2022-08-09 09:04:04
Váš bývalý poradca Maik Barthel povedal, že ste snívali o Reale Madrid…

„Nebol som s ním v kontakte takmer 5 rokov. V tomto období sa môžu meniť aj myšlienky a túžby človeka. Rokovalo sa s Realom Madrid, ale nič z toho nebolo.“

„Vždy som chcel hrať v La Lige, v tom som mal jasno. A keď Barcelona tentoraz zaklopala, bola to pre mňa jediná možnosť. Boli aj iné ponuky, ale tie ma nezaujali.“