FC Barcelona potrebuje súrne zaregistrovať nových hráčov. Vedenie klubu má, čo robiť, ale zároveň dúfa, že všetci budú čoskoro oficiálne zaregistrovaní.

Barcelona verí, že La Liga akceptuje podklady, ktoré poskytne ešte pred začiatkom sezóny v Primera Division. Katalánci chcú mať k dispozícii všetky nové prestupy už na zápas proti Rayo Vallecano. V prípade ak La Liga žiadosti Kataláncov nevyhovie, tí majú v rukáve nejedno eso.

Prvým spôsobom na vylepšenie finančnej situácie v klube je predaj ďalších aktív klubu - aktivuje sa 4. finančná páka a teda predaj ďalších 24,5% Barça Studios, tentokrát spoločnosti GDA Luma za 100 miliónov eur a za rovnakých podmienok ako bol bol zrealizovaný predaj prvej časti Barça Studios firme Socios.com. Zdá sa, že Barcelona bude musieť tento krok nakoniec aj uskutočniť.

Vedenie klubu má však ďalšie poistky. Môže sa spoľahnúť na to, že Gerard Piqué si výrazne zníži svoju mzdu. Piqué podpíše novú zmluvu do roku 2024, pričom aktuálny kontrakt mu platí rovnako, no ten  nový bude s výrazne nižším platom. Výrazne si môže znížiť plat aj Busquets. Aktuálna zmluva mu však platí len do júna 2023, takže v jeho prípade to bude komplikovanejšie, no záložník je ochotný pomôcť.

zdroj: sport.es
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

3 komentáre
2022-08-09 07:50:01
Predajmi aktív som očakával, že sa splatia dlhy, ale tu už sa predáva aj na bežné fungovanie klubu...?
Páči sa mi to čoraz menej.
2022-08-09 09:48:11
My musíme začať hrať La Ligu a baviť divákov. Potrebujeme 80 000 na tribúnach. Ďalšia položka je predaj dresov a suvenírov. A samozrejme,ďaleko sa dostať v Lige Majstrov. Tu môžeme zarobiť. Keď budú výsledky a hra ,dajú sa robiť lepšie sponzorské zmluvy.