Gerard Piqué viac nie je prvou voľbou Barcelony do obrany a už o tom aj vie. V tejto sezóne ho nebudeme vídať v základnej zostave veľmi často. O dvojicu miest totiž bojujú aj Koundé, Christensen, García a Araujo. A minúty chce každý.

Medzi Xaviho priority v tejto sezóne patrí vybudovať spoľahlivú defenzívu. Práve obrana je v posledných rokoch Achillovou pätou katalánskeho celku a bez skalopevnej obrany sa tituly vyhrať nedajú. Obrana sa totiž často dopúšťala hrubých chýb a Ter Stegen sa niekedy cítil ako na strelnici. Xavi to chce zmeniť. Pomôcť mu v tomto smere majú nové posily.

A to je dôvod, prečo to bude mať Piqué v tejto sezóne náročné. Čaká ho nesmierne ťažká sezóna, možno najťažšia za posledných 14 sezón na Camp Nou. Jeho reakcia však bola inštinktívna. Laportovi aj Xavimu uviedol, že na lavičku posadí aj toho najlepšieho stopéra na svete. Ale po predsezónnej príprave to určite neplatí, keď veľmi dobre zahrali Christensen aj García. Najmä Dán sa predviedol v parádnom svetle.

Piqué vo februári oslávi už 36 rokov a v takom veku čelí jednej z najväčších športových výziev svojej kariéry. Či sa mu podarí prebiť do základu je v súčasnosti veľmi otázne, skôr je pravdepodobné, že si bude musieť zvyknúť na novú úlohu náhradníka. Ale to mu nemusí byť úplne po vôli. Počas prezentácie mužstva pred Gamper Cupom Piqué pôsobil ako duchom neprítomný.

zdroj: sport.es
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

3 komentáre
2022-08-09 23:18:48
Nech hrá v základe ten kto bude podávať dobré výkony, nech to bude ktokoľvek.
2022-08-10 07:14:45
obrana zatial nemusela nic riesit, cela priprava bola komfortna zona. nelietajme v oblakoch. kazdopadne verim, ze pique bude hrat co najmenej a to iste alba s busquetsom.