Bývalý futbalista FC Barcelona a v súčasnosti expert katalánskeho denníka Mundo Deportivo Lobo Carrasco si pripravil tradičnú analýzu aj pred zápasom Barcelony s Rayom Vallecanom.

Na Rayo platí vysoké tempo

Hoci si Andoni Iraiola uvedomuje ofenzívnu silu Barcelony, no v dnešnom zápase sa nehodlá len brániť. Rayo je známe svojou statočnou hrou, ktorá v uplynulej sezóne priniesla ovocie v podobe dvoch víťazstiev nad Blaugranas. Tréner Rayo požiada svojich útočníkov a Oscara Treja, aby vytvárali silný tlak na Sergia Busquetsa. Barcelona bude musieť prelomiť tlak hostí, pretože to rozhodne o úspešnosti vo výstavbe akcií. Dôležité bude hrať na jeden či dva dotyky a Ter Stegen by mal posielať dlhé lopty na útočníkov. Lopta musí lietať po ihrisku rýchlejšie ako hráči Iraiolu.

Prelomiť bleskurýchle Vallecano

Rayo v uplynulej sezóne dokázalo, že na Barcelonu to vie a jeho hráči zapôsobili mentalitou a odvahou. Na pravej strane hrá ľavonohý Isi, a na ľavej pravonohý Álvaro García, ktorí zbiehajú do stredu. Hoci to robia nesmierne dlho, súperi majú neustále problémy ich zastaviť. V strede poľa veľmi dobre s loptou operuje Trejo, ktorého chránia Valentin a Comesane. V strede obrany sa vo vzdušných súbojoch darí silnému Catenovi, ktorého partnerom bude pravdepodobne Lejuene. Krajní obrancovia Balliu a Fran García budú chcieť zastaviť krídelníkov Barcelony, aby sa nedokázali zapojiť o ofenzívnych akcií.

Hrať rýchlo a efektívne

Barcelona má k dispozícii mnohých rýchlych hráčov, ako napríklad Dembélého, Fatiho, Raphinhu či Aubameyanga. V tomto zápase je potrebné využiť ich prednosti a týmto spôsobom sa pokúsiť zaskočiť obranu Vallecana. Xavimu záleží na tom, aby jeho zverenci nerobili nepotrebné chyby a po celý čas hrali maximálne koncentrovane. Ak si všetci budú robiť svoje úlohy správne, vtedy bude pre mužstvo ľahšie siahnuť na dobrý výsledok a postarať sa o to, aby fanúšikovia na Camp Nou boli spokojní.

zdroj: mundodeportivo.es
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

2 komentáre
2022-08-13 18:51:36
Dufam, ze im tu minulu sezonu vratime aj s urokami ?
2022-08-13 19:11:42
United 4:0 s Brentfordom za 4O min. 40 mega za Desta, 100 mega za de Jonga, a 50 za Lorda Braithwaita incoming.