Sergio Busquets nie je dostupný na dnešné stretnutie proti Realu Sociedad. Z tohto dôvodu je veľmi otázne zloženie záložnej formácie. Jediným istým hráčom je Pedri a o zvyšné 2 miesta bojujú 4 stredopoliari.

Sergio Busquets videl červenú kartu na konci úvodného zápasu La Ligy proti Rayo Vallecano, kvôli čomu je suspendovaný z dnešného zápasu proti Realu Sociedad. Táto absencia výrazne zamieša zložením zálohy Blaugranas, keďže kapitán je v podstate nenahraditeľný. Xavi musí vymyslieť riešenie a vybrať tretieho záložníka, ktorý sa pripojí k Pedrimu.

O miesto v zostave bojujú Gavi, Frenkie de Jong, Miralem Pjanić a Franck Kessie. Odchovanec Barcelony patril medzi prvú voľbu Xaviho, ale v zápase proti Rayo Vallecano podal horší výkon a možno to bude znamenať šancu od Xaviho pre iných. Gavi naďalej čaká na predĺženie kontraktu, čo sa však nemôže uskutočniť, pretože Barcelona ho bez tak nebude môcť zaregistrovať ako hráča prvého tímu. Táto situácia samozrejme nie je komfortná pre Gaviho, ktorý vidí, že klub má v súčasnosti iné priority, než predĺžiť s ním zmluvu.

Na pozícii Busquetsa môže zahrať Frenkie de Jong alebo Miralem Pjanić. Je možné, že sa v základnej zostave ocitnú obaja hráči - miesto Busquetsa nastúpi Pjanić a vyššie by hral De Jong. Xavi niekoľkokrát povedal, že Bosniak ho presvedčil v priebehu predsezónnej prípravy, no v zápase Gamper Cupu či proti Rayo Vallecano nehral vôbec. Zdá sa, že prednosť má Franck Kessie, na ktorého prestupe trval práve tréner FC Barcelona.

zdroj: as.com
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

4 komentáre
buggo7 Premium
2022-08-21 09:20:58
Ať tam dá FDJ
2022-08-21 09:54:08
4-2-3-1 a dvojice Kessie a Frenkie