Robert Lewandowski včera strelil 2 góly a asistoval na gól Ansu Fatiho. Poliak po zápase priznal, že mužstvo ešte potrebuje niekoľko týždňov, ale si porozumelo aj bez slov.

Výhra

"Som spokojný a hrdý z víťazstva, ale aj prvých gólov za Barcelonu. Je to určite skvelý pocit a o to viac, že v prvom polčase to nevyzeralo ideálne, ale v druhom sme už zaradili druhý prevodový stupeň a vytvorili sme si oveľa viac šancí."

Prvý gól

"Každý prvý gól v novom klube venujem môjmu otcovi, ktorý ma podporuje a sleduje. Taký gól v deň narodenín má osobitý význam."

Prvé zápasy

"Po dvoch zápasoch je ťažké posúdiť, či je to ťažšie alebo jednoduchšie, ako som čakal. Závisí to od toho, ako budeme hrať. Ak budem dostávať viac lôpt, budem mať viac šancí. Vyvodiť závery bude možné tak po 10-15 zápasoch a možno až v budúcom roku, pretože zápasov je veľa."

Sympatie fanúšikov

"Rozhodne sa cítim milovaný a či najviac v kariére, na to si ešte musíme trochu počkať. Tento pocit ma sprevádza od samého začiatku, keď som prišiel do Barcelony. Je to príjemný a výnimočný pocit."

Zápas

"Cítim sa veľmi dobre. Som hrdý nielen na seba, ale aj na mužstvo. V prvom polčase sme mali ťažkosti, ale v druhom sme sa vydali vpred, hrali sme rýchlejšie a mali sme viac priestoru. Mohli sme si vytvoriť ešte viac šancí, ale nakoniec sme strelili 4 góly, čo znamená, že sme odohrali dobrý zápas. Vieme, že ak budeme tvrdo pracovať každý deň, každý týždeň, budeme hrať ešte lepšie."

Budúcnosť

"Každá zápas nám umožňuje lepšie pochopiť určité veci. Viem, že ak dostanem loptu častejšie v pokutovom území, budem mať viac šancí na skórovanie. Musíme si rozumieť bez slov. Potrebujeme ešte pár týždňov. Musíme byť trpezliví a sústrediť sa na prácu."

zdroj: BarçaTV
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

12 komentáre
2022-08-22 07:03:24
Lewa, gólové monštrum. Dúfam že v Barce získa minimálne 1 zlatú loptu ktorú už dávno mal mať a minimálne 1 titul v LM ako čerešničku na torte.

Pre mňa to bol vysnívaný prestup tohto leta. Sen ktorý sa splnil za čo som moc rád.
2022-08-22 07:22:24
Lewa je rozdielový hrac, som rad ze ho mame..