Jordi Cruyff komentoval víťazstvo Barcelony nad Realom Valladolid. Holanďan ocenil debut Julesa Koundého či pochválil Lewandowskeho.

Aký dôležitý bol prestup Koundého?

"Prišiel o dva zápasy z dôvodu, ktorý všetci poznáme, ale dnes ukázal, prečo prišiel a čo nám môže dať. Dokáže hrať na dvoch pozíciách, výborne sa adaptuje. Je vidieť, že pozná La Ligu. Je to pre nás skvelý transfer. Sme veľmi spokojní, že ho máme v kádri."

Dnes môžeme byť spokojní s výhrou 4:0...

"Áno, myslím si, že tím zareagoval dobre na posledný zápas na Camp Nou, aj proti Realu Sociedad. Od prvej minúty bolo vidieť jasnú ideu a ochotu útočiť a tlačiť. Bolo tiež vidieť, že fanúšikovia sú nadšení a šťastní. Myslím si, že najdôležitejšie pri budovaní kádra je prinášať radosť fanúšikom."

Dnes bol Camp Nou takmer zaplnený a skandoval meno Lewandowskeho...

"Strácame čas, keď rozprávame o tom, akým je Lewandowski futbalistom. Je to strelec, ale okrem toho od seba vyžaduje veľa. Tiež aj od spoluhráčov. Dokonca za stavu 3:0 vyzýval k presingu. Robert je človek, ktorý od nás všetkých bude vyžadovať veľa, aby sme sa snažili o dokonalosť."

Alexia Putellas pred zápasom predstavila ocenenie pre najlepšiu futbalistku sezóny podľa UEFA.

"Je to dôležité z mnohých dôvodov. Predovšetkým kvôli zraneniu. Je to iný druh zápasu. Musí bojovať so svojim telom, aby sa dostala späť do formy. Je to dôležité aj pre klub. To, že sa darí obom tímom Barcelony, prináša radosť."

zdroj: BarçaTV
foto: UEFA

Diskusia

1 komentár
2022-08-28 22:56:28
No hovorte si čo chcete ale aj keby mal Lewandowski 40 tak by to bola dobrá kúpa.?