Tréner Realu Valladolid Pacheta na tlačovej konferencii po zápase s Barcelonou zdôraznil prevahu súpera.

Čo sa zmenilo počas prestávky, že sme videli iný prístup?

"Nie je to otázka prístupu, chalanom v otázke prístupu nemôžem nič vyčítať. Čelili sme rýchlejšiemu, precíznejšiemu a silnejšiemu súperovi. A keď je súper aktívny, ťažko sa proti nemu bojuje, keď nevieme podržať loptu, dostať sa z vlastnej polovice a vystrašiť ho. Barcelona odohrala pohodový zápas založený na dominancii. Musíme byť odvážnejší s loptou, pretože je to naša prednosť. Rozhodujúca bola rýchlosť a tú sme nemali. Možnože platíme účet za náš debut v Primera a za to, ako ostatné tímy dokážu útočiť presingom a získať prevahu. Musíme sa tomu všetkému prispôsobiť, že v lige sa hrá rýchlejšie a to je práca pre mňa. Tento zápas ma vôbec neznepokojuje, pretože mužstvo musí napredovať, niektoré veci sme urobili veľmi dobre, hoci sa máme čo učiť. Výsledky budú dôležité v máji."

Očakával si iný druh stretnutia?

"Dúfal som, že budeme mať častejšie loptu, že sa budeme môcť dostať z vlastnej polovice a vydýchnuť si. Barcelona bola veľmi aktívna po celý čas a neumožnila nám vydýchnuť. Skúšali sme všetko, ale sme v procese adaptácie na Primera Division. Som však spokojný s tým, čo vidíme a ako sa rozvíjame. Čelili sme jednému z dvoch tímov, ktoré sú teraz v najlepšej forme. Je to mužstvo s alternatívami na každej pozícii, veľmi silné. Ale z hľadiska presingu sme mali až priveľký rešpekt."

Naďalej si myslíš, že môžete hrať 4-3-3?

"Vždy používame taktickú schému a vsádzame na hráčov, o ktorých si myslíme, že budú najvhodnejší. Mali sme plán na tento zápas a z dôvodu absencií a iných záležitostí sme nemohli urobiť všetko, čo sme chceli alebo očakávali. Uvidíme, ako sa bude vyvíjať úroveň hry v podaní hráčov, pretože to bude kľúčové pre nasledujúce zápasy."

zdroj: as.com
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

3 komentáre
2022-08-29 15:26:52
Skvely vykon, opat hrame vynikajuco. Som hrdy na tym.
2022-08-29 19:49:33
Moc brzo říct, že hrajeme nějak parádně...