Tréner Sevilly Julen Lopetegui na tlačovej konferencii pred sobotňajším zápasom proti Barcelone priznal, že Blaugranas sa v priebehu leta citeľne posilnili, no jeho mužstvo urobí všetko preto, aby získalo tri body.

Ako sa mužstvo cíti pred zápasom?

"Musíme sa lepšie prezentovať. Sme pripravení na tento úžasný a náročný zápas proti súperovi, ktorý sa počas tohto leta posilnil najviac. Má hráčov najvyššej kvality a trénera, ktorý ideálne pasuje do ich filozofie. Súper však nie je to najdôležitejšie. Nad ním nemáme kontrolu."

Je teraz Barcelona najlepším či najhorším súperom pre Sevillu?

"Nemôžeme meniť súperov v závislosti od našej dispozície. Teraz musíme čeliť Barcelone a to je všetko. Musíme urobiť všetko, aby sme vyhrali."

Karim Rekik proti Barcelone nenastúpi a s najväčšou pravdepodobnosťou ho nahradí 20-ročný José Ángel Carmona. Ako pracuje na tréningu?

"Celé mužstvo pracuje veľmi dobre."

Čo môže Kasper Dolberg a Adnan Januzaj vniesť do tímu?

"Dolberg podstúpil v júni operáciu a len teraz začína s tréningom. Chceme, aby bol dostupný čo najskôr. Januzaj má k návratu do hry ešte ďalej. Vynechal prakticky celý predsezónu. Pokúsime sa skrátiť jeho prípravu k plnej pripravenosti."

Ako sa chystáš zlepšiť výkon tímu proti takým súperom ako Barcelona či Manchester City?

"Musíme sa zlepšiť v druhých polčasoch. Urobili sme veľa zmien, takže budujeme nové mužstvo. Musíme hrať lepšie bez ohľadu na súpera. V zápase proti Barcelone bude kľúčové to, aby sme sa sústredili na seba."

Ako vnímaš kritiku, ktorá sa na teba v posledných dňoch valí?

"Mám sa dobre, som spokojný."

Barcelona pred rokom získala Luuka de Jonga zo Sevilly, ktorý nebol tvojou prvou voľbou. Katalánci teraz kúpili najhodnotnejšieho hráča Sevilly Julesa Koundého...

"Toto sú problémy pre novinárov. My to neriešime. Barcelona urobila skvelé investície a vybudovala vynikajúci káder. My sa však sústredíme na seba. Snažím sa, aby náš káder vyzeral čo najlepšie a to čo najrýchlejšie."

zdroj: sevillafc
foto: twitter/sevilla

Diskusia

1 komentár
2022-09-03 14:07:45
Ja by som predovsetkym pochvalil Ferrana, Pjanica a Gaviho. Podobne ako Trpisovsky pochvalil Lengleta.