Katalánci si dokázali poradiť so Sevillou na jej ihrisku rozdielom triedy. Zápas v každom prípade nebol ideálny. Poďme hodnotiť.

Najlepšie: Jednoduché 3 body napriek problémom

Nemožno poprieť, že zápas sa v podaní Barcelony nerozbiehal dobre. Aj napriek tomu sa však Kataláncom podarilo streliť rýchly gól a neskôr vďaka rýchlym útokom rozhodnúť o osude stretnutia. Poteší najmä ľahkosť, s akou si zverenci Xaviho Hernándeza dokázali vytvárať strelecké príležitosti. Dembélé a Raphinha na krídlach predstavovali obrovské nebezpečenstvo a Lewandowski bol prakticky neubrániteľný. Pri trochu lepšej efektivite mohol Poliak zakončiť zápas s hetrikom a Barcelona víťazstvom 5:0. Skvelý zápas odohrali aj Gavim s Julesom Koundém. Prvý z nich získal loptu pri akcii na 1:0 a neskôr tvrdo pracoval počas celého zápasu. Francúz zas zaznamenal dvojicu krásnych asistencií a bol veľmi istý v defenzíve. Opäť nesklamal Ter Stegen, ktorý neraz zachránil hostí pred inkasovaným gólom. Výborne zahral aj Éric García, ktorý skvele vyvážal loptu, hral dobre v defenzíve a k tomu strelil gól.

Najhoršie: Prvých 20 minút zápasu

Barcelona musela v úvode zápasu čeliť vysokému presingu zo strany FC Sevilla. Treba na rovinu priznať, že za takých podmienok sa hráčom veľmi ťažko rozohrávala lopta a po niekoľkých stratách bolo pred bránkou Ter Stegena horúco. Zverenci Xaviho Hernándeza mali problémy so zakladaním presingu. Našťastie sa podarilo problémy veľmi rýchlo vyriešiť, aj keď to v priebehu celého zápasu nebolo také jednoduché, ako by konečný výsledok mohol naznačovať.

zdroj: fcbarca.com
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

5 komentáre
2022-09-04 06:37:36
Kounde? Kde sú tí čo ho kritizujú
2022-09-04 06:42:44
K najhorším by som pridal aj ferrana, znova katastrofálny výkon... nechápem