Julen Lopetegui komentoval prehru proti Barcelone na pozápasovej tlačovej konferencii. Tréner Sevilly podčiarkol charakter a obetavosť svojich hráčov.

Zámer

"Chceme útočiť na nášho súpera, niekedy to vyjde a niekedy nie. Plán bol vykonávaný dokonale, Barcelona nedokázala prevziať kontrolu. Ale futbal je o góloch. Ak nie ste sústredení, môžete urobiť chybu a náš súper patrí medzi elitu. Ak hráte lepšie ako takýto súper, musíte byť efektívny. Sme dobrí, naši hráči hrajú čoraz lepšie. Je potrebné pozerať na pozitíva."

Dôvody prehry

"Ja som za to zodpovedný. Ale toto nie je moment na to, aby sme sa pozerali do minulosti a kritizovali plánovanie. Teraz sa musíme posilniť mentálne. Verím v tento tím. Existujú pozitívne aspekty a také, ktoré ešte musíme zlepšiť."

Budúcnosť

"Sevilla dopraje fanúšikom v tejto sezóne ešte veľa radosti. Je potrebné veriť v tento tím a sústrediť sa na nasledujúci zápas. Vo futbale neexistuje iné riešenie. Musíme spoločne pracovať."

Postoj fanúšikov

"Fanúšikovia nám pomáhali v priebehu sezóny. Tribúny boli suverénne. Musíme presvedčiť fanúšikov, že sme schopní dokázať veľké veci. Atmosféra v 8. či 9. kole bude určite úplne iná."

Situácia

"Musíme zaťať zuby, menej hovoriť a viac pracovať. Je potrebné posilniť morálku."

Isco

"Ešte nie je vo svojej najlepšej forme, aby odohral zaujímavý zápas, tak ako Rakitić či Lamela. Boli tam pozitíva a toho sa držme."

José Ángel

"Určite môže byť hráčom základu. Využíva svoju situáciu a ukazuje svoj charakter, hoci niekedy ho musím kontrolovať."

zdroj: as.com marca.com
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

3 komentáre
2022-09-04 09:38:36
Tych prvych dvadsat minut bolo pre nas poucenim a vystrahou. Kludne sme mohli prehravar dva nula. To by mal šavi zrejme analyzovať. S takym bajernom by sa to mohlo nevyplatit.
jirkam Premium
2022-09-04 11:06:40
Pořád dokola,chybí kreativní záloha jsou tam 2desrtruktori,ale jen 1 tvořivý a to je málo. Viz za Pepa,Xavi,Iniesta