Z hráčov FC Barcelona sa na tlačovej konferencii pred zápasom proti Viktorii Plzeň objavil Jules Koundé, ktorý odpovedal na otázky prítomných novinárov.

[Marc Brau, Barça TV] V mužstve panuje v súvislosti s touto sezónou veľký optimizmus.

"Áno, myslím si, že mužstvo je veľmi nadšené, najmä v súvislosti s touto peknou súťažou. Všetci v nej chceme hrať a vyhrať trofej. Sme v dobrej forme. Chceme začať čo najlepším možným spôsobom, vyhrať zajtrajší zápas. Sme veľmi koncentrovaní."

[Ramón Salmurri, Catalunya Radio] Ako prebieha tvoja adaptácia v klube? Cítiš sa na pravej strane obrany komfortne?

"Cítim sa dobre. Musím ešte pochopiť určité koncepty, ale cítim sa komfortne v hernom štýle, ktorý tréner preferuje. Na pravej strane sa cítim dobre. Všetci vedia, že radšej hrám v strede, ale ak ma tréner nasadí na kraj, tak zo seba dám všetko."

[Marta Ramón, RAC1] Akú úlohu má teraz Gerard Piqué v šatni?

"Myslím si, že je to človek, ktorý je veľmi súťaživý. Som presvedčený, že v priebehu sezóny dostane minúty. Vieme, aký je dôležitý. Dáva nám rady a delí sa o svoje skúsenosti. Jeho kariéra hovorí sama za seba. Nám, novým hráčom, to veľmi pomáha."

[Adria Albets, Cadena SER] Mal si obavy, keď si ešte nemohol hrať?

"Prijal som to s pokojom. Veril som klubu. Vedel som, že mi nakoniec umožnia hrať. Nebolo to v mojich rukách. Dobre som trénoval, snažil som sa vrátiť do plnej dispozície a pripravoval som sa, pretože som vedel, že čoskoro budem môcť hrať. Musel som byť pripravený."

[Helena Condis, Cadena COPE] Je víťazstvo v Lige Majstrov pre Barcelonu reálny cieľ?

"Áno, hráme v súťaži, ktorú chceme vyhrať. Pre Barcelonu je to povinnosť. Je pravda, že mužstvo sa musí stále rozvíjať a zlepšovať a tréner naďalej implementuje svoju ideu. Sme na začiatku sezóny, takže stále je čo zlepšovať. Máme široký a kvalitný káder a našim cieľom je súperiť a vyhrať Ligu Majstrov."

[Alejandro Segura, Radio Marca] Čo od teba Xavi očakáva?

"Žiada ma o trochu iné veci, než som robil v Seville. Rád sa zúčastňujem na hre, vyvážam loptu a držím ju. Snažím sa to robiť, keď hrám ako stopér. Snažím sa pomáhať vo vytváraní početnej prevahy, byť agresívny, hrať vysoko, nebáť sa presingu a byť lídrom. Je veľmi dôležité, aby som 'mal slovo' a porozumel sa so spoluhráčmi, aby sa každý cítil komfortne."

[Alfredo Martínez, Onda Cero] Prekvapila ťa kvalita v šatni?

"Nie, videl som, ako hrali v jarnej časti uplynulej sezóny. Už vtedy mali kvalitných hráčov v každej formácii a mužstvo sa teraz ešte posilnilo. Máme dvoch-troch špičkových hráčov na každú pozíciu."

[ESPN Brazil] Po dobrých výkonoch v Seville ťa začali volať 'Cafu'.

"Je to zábavné. V Seville som sa mohol zapájať do útoku a Fernardo vtedy istil moju pozíciu. On mi dal takúto prezývku."

[Ricardo Rosetti, GOAL] Čo ťa presvedčilo, aby si počkal na Barcelonu miesto prestupu do Chelsea?

"Barcelona je jedným z najväčších klubov sveta. Klub mal finančné problémy, ale naďalej generoval rovnaké nadšenie. Porozprával som sa s trénerom a bol to veľmi dôležitý rozhovor. Dodal mi sebadôveru. Veľmi sa mi páči jeho pohľad na futbal. Bolo to ľahké rozhodnutie, pretože on je všetko, čo som hľadal."

[Albert Roge, Relevo] Čo si myslíš o Éricovi Garcíovi a Ronaldovi Araujovi? Prekvapili ťa?

"Nie, pretože sledujem futbal. Vedel som, že majú veľkú kvalitu. Odvádzajú dobrú prácu. Dobre si rozumieme, neustále sa rozprávame, pretože hráme na rovnakej pozícii. Je dobré mať takúto konkurenciu v tíme. Všetci chceme mať istotu, že mužstvo môže bojovať o najvyššie ciele."

[Sport] Myslíš si, že po príchode Bellerína budeš naďalej hrávať ako pravý bek alebo sa vrátiš do stredu?

"On je ďalšia možnosť, ktorú si tréner môže vyhrať."

[Xavi Lemus, TV3] Barcelona sa dostala do skupiny smrti. Je to dodatočná motivácia? Myslíš si, že súperi by sa mali viac báť Barcelony, než Barcelona ich?

"Je to veľmi náročná skupina s veľmi dobrými tímami. Som veľmi nadšený, pretože preto hrám futbal, aby som si užíval takéto zápasy. Máme kompletný káder plný talentu. Pracujeme, aby sme sa zlepšovali. Aj my máme hráčov, ktorí sú veľmi nebezpeční. Súperi by sa nás mali báť, alebo nás aspoň brať vážne. Veľmi veríme vo vlastné schopnosti. Nebude to jednoduché, ale veríme, že máme šancu na postup zo skupiny."

[GranViaRadio] Barcelona inkasovala len jeden gól v štyroch kolách La Ligy. Čo je kľúčom k dobrej hre v defenzíve?

"Ide o to, aby pracovali všetci, a nielen brankár a obrancovia. Keď prídeme o loptu, chceme ju čo najrýchlejšie získať, pretože ak máme loptu, je to jednoduchšie. Je to dobré znamenie. Ak budeme hrať takto aj naďalej, dosiahneme veľa. Dobrá dispozícia defenzívy a málo inkasovaných gólov je synonymom dobrej sezóny."

Čo od seba očakávaš v tejto sezóne?

"Pre mňa sú najdôležitejšie ciele mužstva. Chcem vyhrávať všetko. V každej súťaži, ktorej sa zúčastním, chcem dať zo seba všetko, aby som ju vyhral. Na individuálnej úrovni sa chcem naďalej rozvíjať. Viem, že mám ešte veľký priestor na zlepšenie. Som nadšený z tohto tímu a tiež z možnosti zahrať si na šampionáte. Je to pre mňa veľká motivácia."

zdroj: BarçaTV
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

1 komentár
2022-09-06 19:11:02
On je hlavně skvělý i na tom pravém beku ? a myslím vzhledem k jeho herní vizi, že by byl možná stejně dobrý i na tom našem prokletém DM.