Sergi Roberto poskytol rozhovor po víťazstve na Viktoriou Plzeň. Španiel vyjadril radosť z toho, že sa opäť vrátil do základnej jedenástky.

Dnes ste zaznamenali presvedčivé víťazstvo. Ako to hodnotíš?

"K tomuto zápasu sme pristúpili s veľkými ambíciami a túžbou. Vedeli sme, že musíme získať tri body a ukázať, že sme silní. Mužstvo to dokázalo od prvých minút. Je to veľmi dôležité víťazstvo, najmä vzhľadom na našich ďalších súperov."

Dnes si hral od začiatku prvýkrát v tejto sezóne. Ako sa cítiš a striedal si kvôli zraneniu?

"V podstate som nehral celý rok kvôli zraneniam, bol to môj prvý zápas v základe po dlhej dobe. Cítil som sa veľmi dobre, každým dňom čoraz lepšie. Vždy chcem získavať minúty na ihrisku. Dnes má tréner vystriedal kvôli drobným zdravotným problémom, ale nie je to nič vážne."

Myslíš si, že fanúšikovia boli voči tebe až priveľmi kritickí, napríklad v otázke podpisu novej zmluvy?

"Ku všetkému pristupujem vždy profesionálne a na prvom mieste je pre mňa klub. Niekedy sa udejú veci, o ktorých máte pochybnosti a nie celkom sa vám páčia. Kritiku som si vzal k srdcu, snažím sa zo seba dávať všetko a robiť to, o čo ma žiada tréner. Kvôli zraneniam som prišiel o veľa času, aj pred operáciou som mal určité problémy, ale mužstvo mi vždy pomáhalo. Teraz sa chcem klubu odvďačiť."

O aké veci ide, prezradíš nám to?

"Čo bolo, to bolo. Teraz sme veľmi jednotní, máme skvelý káder, aby sme bojovali o trofeje. V tejto sezóne, až na zakopnutie proti Rayo, sme začali veľmi dobre."

Bol si vystriedaný kvôli zdravotným problémom?

"Áno, mal som určité zdravotné problémy už od začiatku zápasu. S lekárom sme sa dohodli, že na druhý polčas nenastúpim, ale nie je to nič vážne. Zajtra budeme vedieť podrobnosti."

Niekto ako Lewandowski vám chýbal, však?

"Kvôli Lewandowskemu sme niekoľko sezón trpeli a teraz hrá s nami, je to pre nás veľká posila. Už teraz má skvelý vzťah so šatňou a fanúšikmi. Ukazuje veľké ambície, strieľanie gólov ho neunavuje. Určite nám veľmi pomôže."

zdroj: BarçaTV
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

6 komentáre
2022-09-08 08:07:47
od začiatku sezóny hrá na moje prekvapenie veľmi dobre..nech mu to vydrží
8JK8 Premium
2022-09-08 08:38:51
Kritika na Force je občas krutá no pravdivá ?
Good luck Univerzálos?