Barcelona už zajtra odohrá zápas proti Bayernu Mníchov v rámci 2. kola skupinovej fázy Ligy Majstrov. Pre Kataláncov je to jeden z najdôležitejších zápasoch prebiehajúcej sezóny a je zrejmé, že na trávniku sa objaví to najlepšie, čo má Xavi Hernández k dispozícii.

Posledná dvojica zápasov proti Viktorii Plzeň a Cádizu bola skvelou príležitosťou na rotáciu v zostave. Náhradníci si mohli zahrať a hráči základu zas oddýchnuť. Minúty si do štatistík pripísali napríklad Alba, Piqué, Kessíe, Depay, ale aj Bellerín a Alonso. V poslednom ligovom zápase sme na lavičke videli hráčov ako Lewandowski, Pedri a Dembélé. Všetci traja zasiahli do zápasu až v druhom dejstve.

Katalánsky denník Sport uvádza, že Xavi Hernández už má v hlave základnú jedenástku na zajtrajšie stretnutie na pôde Bayernu. Otáznikov je len minimum. V bránke sa objaví Marc-André ter Stegen, ktorý zaznamenal výborný štart do sezóny  a jeho pozícia jednotky je nespochybniteľná. Obranu je ťažké predstaviť si bez Julesa Koundého a Ronalda Arauja. Francúz sa s najväčšou pravdepodobnosťou predstaví na pravej strane defenzívy a Uruguajčan vytvorí stopérsku dvojicu s Éricom Garcíom, ktorý je taktiež v dobrej forme. Pred nimi by mali hrať Sergio Busquets, Gavi a Pedri ako záložníci. Všetci traja sú pre Xaviho veľmi dôležití a v súčasnosti sa nachádzajú v hierarchii vyššie ako Frenkie de Jong. V útoku majú isté miesto Robert Lewandowski a Ousmane Dembélé, ktorí robia najväčší rozdiel na ihrisku pokiaľ ide o ofenzívne akcie.

Xavi sa následne musí rozhodnúť, kto si zahrá na ľavej strane obrany. Alejadro Balde podáva výborné výkony, ale Barcelona v tejto sezóne doposiaľ nečelila tak silnému súperovi. Nie je známe, či je Marcos Alonso dostatočne pripravený na miesto v základe proti Bayernu a zdá sa, že už Jordi Alba má väčšie šance na to, aby stretnutie začal od úvodného hvizdu.

Rovnako nie je isté, či si Raphinha udrží miesto v útoku, hoci nemôžeme poprieť, že je vo forme a v 4 zo 6 oficiálnych zápasoch tejto sezóny nastúpil v základe. Pre Brazílčana predstavuje hrozbu Ferran Torres a Ansu Fati. Zdá sa však, že Raphinha je aktuálne vyššie v hierarchii ako Španieli.

zdroj: sport.es
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

8 komentáre
2022-09-12 14:17:54
Velmi pravdepodobne Mats, Kounde Araujo ?? Balde, Buskec Gavi Pedri, Raphinha Lewa Dembele
2022-09-12 14:21:19
Albu by som nedaval urcite, on uz v obrane absolutne nestiha a mal by obrovske problemy...za mna jasna volba LB Balde...