Tréner FC Bayern Mníchov Julian Nagelsmann odpovedal na otázky novinárov počas tlačovej konferencie pred zápasom s Barcelonou.

Barcelona

"Poznáme ju, ale svojmu tímu som povedal aj o nových hráčoch, ktorých má a ktorí už zohrávajú dôležitú úlohu, ako napríklad Lewy. Na dojmoch z našich posledných štyroch stretnutí nezáleží. Je to úplne iné mužstvo. Jej presing po strate lopty pripomína ten z čias Xaviho ako hráča. Má mladých hráčov, na ktorých je potrebné dávať pozor, ako Pedri či Gavi. Xavi odvádza skvelú prácu. Bude to náročný súper."

Lewandowski

"Viac by som sa pozastavoval nad tým, koľko mu zostáva do konca kariéry, ak by ešte hral s nami. Želám mu, aby ešte dlho hrával na najvyššej úrovni. Myslím si, že to tak bude, pri pohľade na jeho fyzické možnosti. Predpokladám, že v lige opäť strelí 40 gólov. Keď sa uvidíme pred zápasom, podám mu ruku. Neviem však, či sa pred zápasom vôbec stretneme. Zvyčajne je k tomu príležitosť po zápase. Potešilo by ma, keby ho aj naši fanúšikovia milo privítali. Pre mňa je to prirodzené v prípade hráča, ktorý bol členom rodiny Bayernu. Neviem, či je najnebezpečnejší. Barcelona má aj hráčov, ktorí mu asistujú. On zas vytvára priestor pre tých, ktorí mu asistujú. Čelom k bránke je najnebezpečnejší, ale ak nebude mať priveľa priestoru, nebude to mať ľahké."

Zostava

"Vo väčšine pozícii mám jasno, v prípade stopérov nie. Všetci hrajú dobre. Upamecano odohral množstvo zápasov proti Lewandowskemu v lige a tiež mu čelil na tréningoch. Po boku Kimmicha zahrá Sabitzer. Goretzka sa cíti dobre, ale bolo by to na neho veľa, ak by sa objavil od začiatku po tom, čo proti Stuttgartu odohral 94 minút. Práve preto zahrá Sabitzer aj s ohľadom na kvalitu Barcelony v brejkoch. Potrebujeme hráča, ktorý bude dominovať v tomto hernom aspekte."

Mane

"Chýba mu len to, aby otvoril skóre zápasu. Má problémy pred bránkou súpera a to nie je jednoduché, najmä ak ste tak sebakritický. Zároveň sa chce čo najlepším spôsobom integrovať v tíme, ale nemáme toľko času. Hovorím mu, aby hrával s akousi pozitívnou aroganciou. Ale v jeho prípade nemám čo kritizovať. Som s ním spokojný a presvedčený, že dosiahne svoju najvyššiu úroveň."

Atmosféra

"Pocity v šatni sú oveľa lepšie ako v predchádzajúcej sezóne. Malé detaily rozhodujú o tom, ako je to vnímané navonok, najmä v poslednej dobe. V dosahovaní lepších výsledkov nám bránili drobnosti. Viem, že nie sú dobré a že by sme mali mať viac bodov. Aj napriek tomu som spokojný."

Rozhodujúci zápas

"Nerád označujem zápasy za 'rozhodujúce'. Bez ohľadu na Barcelonu budeme mať v najbližších týždňoch priestor na zlepšenie. Bude to pre nás dobrý test proti skvelému tímu, ktorý je v dobrom momente. Tento zápas však nepovažujem za rozhodujúci z pohľadu vývoja v skupine. Samozrejme, že si nemôžeme dovoliť luxus v podobe vypadnutia z Ligy Majstrov. Nehovoriac o nadšení, ktoré by nastalo po víťazstve v tomto zápase."

Napätie

"Je jasné, že radšej vyhrávam. Hovoril s mnohými ľuďmi, predovšetkým v tak veľkom klube, v ktorom všetci vyjadrujú svoj názor a radia. Nie som v napätí, len nahnevaný. Nerád prehrám. Mali by ste vidieť, keď prehrám v padel."

zdroj: as.com
foto: twitter/bayern

Diskusia

2 komentáre
2022-09-12 20:11:04
Bude to tvrdý test, doufám že jsou naši dobře fyzicky i psychicky připraveni.
Rasto Premium
2022-09-12 20:38:41
Nebolo by od veci niečo im z "požičaného" vrátiť. Bude to ťažké, ale verím našim.