FC Barcelona zajtra odohrá veľmi prestížny, no zároveň veľmi náročný duel Ligy Majstrov na pôde Bayernu Mníchov. Na tlačovej konferencii sa z hráčov Blaugranas ukázal Ronald Araujo, ktorý odpovedal na otázky novinárov.

[Bruno Balleste, Barça TV] Akým spôsobom sa plánujete brániť proti mužstvu, ktoré vám v predchádzajúcich zápasoch narobilo toľko škody?

"V poslednom čase inkasujeme veľmi málo gólov a naši útočníci odvádzajú skvelú prácu. Vieme, že práve my dokážeme strieľať góly. Zajtra si chceme robiť svoje, uvedomujeme si, že čelíme veľmi ťažkému súperovi, ale myslím si, že si môžeme udržať čisté konto."

[Xavi Lemus, TV3] Chcete sa pomstiť Bayernu za nedávne tvrdé prehry? Čo chcete dosiahnuť v tejto edícii Ligy Majstrov?

"Je to veľmi ťažká a náročná súťaž, hráte v nej proti skvelými súperom, napríklad ako Bayern. Tvrdo pracujeme a k tomuto zápasu musíme pristúpiť s pokorou. Chceme demonštrovať, že aj my sme skvelé mužstvo."

[Adria Albets, Cadena SER] Spíš pokojnejšie s vedomím, že tentoraz v zápase proti Bayernu Mníchov je Lewandowski na vašej strane?

"Všetci vedia, aké má Lewandowski schopnosti a je skvelé, že teraz hrá za Barcelonu. Trochu sme kvôli nemu trpeli a teraz je už s nami. Už teraz ukazuje, akým je skvelým hráčom. Dúfam, že s ním bude mužstvo ešte silnejšie."

[Helena Condis, Cadena COPE] Pred rokom fanúšikovia pristupovali k zápasom proti Bayernu v úplne inej nálade ako teraz. Čo sa zmenilo, je to otázka prestupov alebo príchodu Xaviho?

"Príchod Xaviho dodal veľkú nádej a tohtoročné prestupy ju ešte viac posilnili. Mužstvo je silnejšie a mladí hráči zohrávajú čoraz dôležitejšiu úlohu a majú väčšie skúsenosti. Existuje veľa aspektov, vďaka ktorým fanúšikovia môžu mať dôvod na optimizmus."

[Alfredo Martínez, Onda Cero] Post stopéra bol počas leta výrazne posilnený. Neobávaš sa v tejto sezóne konkurencie?

"Nie, neobávam sa. Vo futbale je vždy dobré mať konkurenciu, pretože vtedy sa môžete stať lepším hráčom. Našim cieľom je čo najlepšia hra v obrane, udržať si čisté konto. Máme skvelých hráčov."

[Ferran Martínez, Mundo Deportivo] Máš 23 rokov, po príchode do klubu si sa pripojil k rezerve a dnes ťa delegovali na tlačovú konferencii pred zápasom proti Bayernu. Cítiš sa v Barcelone či šatni docenený?

"Áno, rozhodne to takto cítim, som šťastný. Teší ma podpora zo strany fanúšikov a spoluhráčov. Mužstvo sa neustále posilňuje, je to veľmi dobré."

[Sport] Nemáš obavy z toho, že budeš čeliť takým hráčom ako Sane, Mane či Müller? Ako sa pripravuješ na tento zápas?

"Rovnako ako na každý iný zápas, analyzujem hru súpera, jeho najsilnejšie stránky, ktorou nohou hrajú a tak ďalej. Bayern má elitných hráčov, ale mám už veľa skúsenosti zo zápasov proti najlepším."

[Albert Roge, Relevo] Čo chceš v tejto sezóne zlepšiť vo svojej hre?

"Po trochu pracujem na všetkých aspektoch. Najdôležitejším cieľom je získavanie trofejí. Mám 23 rokov, preto sa môže stále rozvíjať."

[Bernard Soler, Catalunya Radio] Blížia sa Majstrovstvá sveta. Myslia už hráči na šampionát alebo sa sústredia na hru v klube?

"V mojom prípade nie, sústredím sa na zajtrajší a nasledujúce zápasy. Október bude veľmi náročný a v tomto období chcem dať tímu čo najviac. Na šampionát budeme myslieť neskôr."

[Marta Ramón, RAC1] Na akej pozícii sa cítiš najlepšie a čo si myslíš o príchode Julesa Koundého?

"Najlepšie sa cítim v strede, ale budem hrať tam, kde ma bude potrebovať tréner. Nemám problém s hrou na kraji obrany, vždy zo seba dám všetko. Pokiaľ ide o Julesa, mám radosť z jeho príchodu, pretože je to skvelý hráč, preto by mal prestúpiť do Barcelony. Určite nám veľmi pomôže, podobne ako Christensen a ďalšie posily."

zdroj: BarçaTV
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

2 komentáre
2022-09-12 20:57:18
Z tejto tlačovky mám pocit, že chlapec napriek nízkemu veku, to má v hlave upratané, bravo ?
2022-09-13 20:35:25
Buduci kapitan! :)