Kataláncom sa nepodarilo prelomiť zlú sériu v zápasoch proti Bayernu Mníchov a Allianz Arena prehrali tentokrát 2:0. Zápas však priniesol množstvo pozitív.

Najlepšie: V mnohých aspektov výrazný pokrok

Barcelona pricestovala do Mníchova majúc na pamäti posledné zápasy proti Bayernu, kde jednoducho nemala najmenšiu šancu. Dnes sa zverenci Xaviho Hernándeza predstavili v oveľa lepšom svetle a už po prvom polčase mali vyhrávať minimálne 2:0. Tri dokonalé šance zahodil Lewandowski a jednu tutovku spálil Pedri. Ten po zmene strán zoči voči Neuerovi mieril len do žrde, mohol teda pokojne streliť dva góly. Z diaľky v dvoch prípadoch dobre vystrelil Raphinha. Barcelona hrala dobre aj v defenzíve, pretože Bayern si nevytvoril dobré strelecké príležitosti. Dá sa povedať, že Barcelona počas 80 minút stretnutia hrala veľmi dobre proti tak silnému súperovi a je to výrazný pokrok v porovnaní so zápasom proti Bayernu spred roka.

Najhoršie: Mizerná efektivita a démoni minulosti

Hoci počet vypracovaných šancí je dobrý, efektivita bola dnes mizerná. Sotva môžete počítať s dobrým výsledkom, ak spálite 5-6 vyložených príležitostí. A to najmä, keď sa objavia chyby v defenzíve. Pri prvom góle zaspali Alonso s Ter Stegenom. Hernández sa dokázal odpútať od obrancu Barcelony a Ter Stegen zostal stáť ako prikovaný, aj keď mal loptu v dosahu. Ešte znepokojivejšie boli minúty po obnovení hry. Domáci vrhli všetko do útoku, pretože chceli využiť momentum a to sa im aj podarilo, nakoľko Sané zvýšil na 2:0. Tých pár minút nám pripomenulo Barcelonu z posledných sezón. Ak majú Katalánci súperiť v Lige Majstrov so všetkými klubmi ako rovný s rovným, takéto výpadky koncentrácie si nemôžu dovoliť. Dnes to mužstvo vyšlo draho, ale vo vyraďovačke to môže byť fatálne.

zdroj: fcbarca.com
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

6 komentáre
2022-09-14 00:16:12
Skvělej zápas ze strany Barcelony, tohle s klidem mohlo skončit naší výhrou. Hráči ukázali, že se s náma musí opět Evropě počítat!
2022-09-14 04:06:46
Prehrali sme ale horsi ako Bayern sme neboli. Mali sme dokonca viac streleckych pokusov ako super a hrali sme vyrovnanu partiu s jednym z najlepsich timov na svete . Obrana celkom slusne kedze Bayern si nevypracovaval golove prilezitosti. Doplatili sme na nepremenene sance. Oproti vlanajsku/ predvlanajsku velky pokrok.