Ousmane Dembélé patrí medzi najlepších hráčov na svete na svojej pozícii. Tvrdí to Xavi. A toto je komentár novinára madridského denníka Marca Jaume Rincóna.

Je zrejmé, že som 'Dembelista'. Vždy som ním bol a kvôli tomu na mňa v redakcii neraz pozerali zvláštne. Z môjho pohľadu je to iný typ hráča. Zábavný, nevyrovnaný, s driblingom a zmenou tempa talentovaného futbalistu. Nehovoriac o bonuse navyše, ktorým je schopnosť hrať oboma nohami takmer rovnako. Navyše začal prijímať lepšie rozhodnutia, začína chápať, kedy zastaviť a kedy začať, kedy prihrať na istotu a kedy zaradiť vyšší rýchlostný stupeň.

Ale v Mníchove v zápase Ligy Majstrov sme nevideli takmer nič z toho. Pre mňa osobne bol najväčším sklamaním z Barcelony. Pretože Dembélé, a to stojí za pripomenutie, má v Barcelone status hviezdy. A takto sa musí aj správať. Nechajte ho ťahať ofenzívu Xaviho tímu a nech sa objavuje v šestnástke.

Dôležitejší status ako v prípade Raphinhu

Xavi sa pri striedaniach rozhodol stiahnuť z trávnika prv Raphinhu, než Dembélého. To potvrdzuje postavenie francúzskeho krídelníka v hierarchii. Ale svoje postavenie musí potvrdiť aj výkonmi na ihrisku v týchto dôležitých zápasoch. To mu stále chýba. To, čo sa stalo v Mníchove, sme v prípade Dembélého videli aj predtým.

A možno preto nie je Dembélé v očiach mnohých elitným futbalistom. Je to však veľkolepý hráč, ktorý je rozhodujúci v zápasoch strednej úrovne. Vie sa postarať o šou a patrí k tým, vďaka ktorým stojí za to kúpiť si lístok.

Problém je v tom, že za týchto podmienok je potrebné od Dembélého požadovať viac. Najmä v týchto zápasoch. Alebo zostane veľmi dobrým hráčom, čo samozrejme nie je zlé, no nie elitným hráčom.

zdroj: marca.com
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

5 komentáre
tunno Premium
2022-09-15 10:01:14
Suhlas, chybala mu rozvaha a Raphinhovi tiez. Ale tomu rozvaha chyba aj bezne.
2022-09-15 11:07:09
Súhlas s komentárom.. vo veľkých zápasoch sa vypari a to sa opakuje pravidelne