Zápas proti Elche bude ideálnou príležitosťou dopriať obom kapitánom prvého tímu viac minút. Zápas 6. kola La Ligy je na programe dnes a pre Xaviho Hernándeza je to ideálna príležitosť na pokračovanie vo svojej stratégii rotácie a využívaní šírky kádra.

Hráči ako Gerard Piqué a Jordi Alba toho na začiatku prebiehajúcej sezóny veľa neodohrali a stretnutie proti Elche je ideálnou príležitosťou pre oboch kapitánov, aby ukázali, že na ihrisku môžu aj naďalej pomáhať.

Tréner Barcelony ich už varoval, že hrať budú len tí najlepší a že pri zostavovaní zostavy nebude brať do úvahy mená či predchádzajúce dosiahnuté výsledky. V súčasnosti vidí iných hráčov lepšie pripravených na to, aby dostali priestor v základnej jedenástke.

Katalánci doteraz odohrali dovedna 7 zápasov, teda 630 minút. Piqué z tejto porcie odohral 135 minút (21,4%) a Alba 216 minút (34.2%). Stopér si zahral v celom stretnutí proti Cádizu a v druhom polčase zápasu Ligy Majstrov proti Viktorii Plzeň. Ľavého obrancu sme videli v prvom zápase sezóny proti Rayo Vallecano, neskôr proti Viktorii v Lige Majstrov a minúty dostal aj proti Realu Sociedad a Seville.

Aj napriek tomu, že ani jeden z nich nezasiahol do súboja proti Bayernu Mníchov, vôbec nemajú istotu, že dnešný zápas proti Elche začnú od úvodného hvizdu, hoci sa zdá, že je na to ideálna príležitosť. Je tu jeden z faktorov, kvôli ktorému môže Xavi váhať: reprezentačná prestávka.

Po dnešnom stretnutí je na programe reprezentačná prestávka, takže Xavi má luxusnú možnosť spoľahnúť sa na svojich najlepších hráčov. Je to však dilema, ktorú musí tréner vyriešiť.

Marcos Alonso na ľavej strane obrany podal veľmi dobrý v zápase proti Bayernu, ale Xavi môže dopriať minúty opäť Baldemu. Mladík sa v hierarchii už teraz dokázal prepracovať pred Albu vďaka skvelým výkonom v doteraz odohraných stretnutiach.

V strede obrany je Piqué taktiež vo veľmi komplikovanej situácii, pretože je veľmi pravdepodobné, že Xavi bude chcieť dopriať miesto v základe Éricovi Garcíovi a jeho stopérskou dvojičkou bude Koundé, Araujo alebo Christensen. Na post pravého beka sa zrejme vráti Bellerín. Štart Sergiho Roberta nie je pravdepodobný.

zdroj: sport.es
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

2 komentáre
2022-09-17 08:53:12
No tak co sa tyka toho belerina, to je mizeria velika, to hadam nie alonzo no dobre ale po jeho skolackej chybe inkasovala barcelona v mnichove, alebo sa mylim ?
2022-09-17 11:22:42
v mnichove za goly mohol t.Stegen,,