Športový riaditeľ FC Barcelona Jordi Cruyff sa vyjadril k bezproblémovému víťazstvu Barcelony nad Elche.

Dnes ďalšie víťazstvo a ďalšie góly Lewandowskeho...

"Áno, je to neuveriteľný útočník. Stále to bude mať v sebe. Vždy vie, kde sa má postaviť. Učí sa to len veľmi ťažko. Aj Memphis strelil svoj dôležitý gól, ktorý mu dodá sebavedomie. Myslím si, že je to tiež znak toho, že tréner počíta s každým."

Alex Collado dnes nehral, ale vy ho určite pozorne sledujete.

"Áno, samozrejme. Je to hráč, s ktorým sme sa rozprávali. Ako my, tak aj on dokonale vie, že pre neho bude dôležité, aby hrával. Chce sa cítiť dôležitý a získavať minúty, v jeho veku je to veľmi podstatné. Hra v tíme, ktorý sa ocitol v ťažkej situácii. Dnes to môže byť ťažké, ale mentálne mu to môže pomôcť do budúcnosti. Je to tiež súčasť procesu vývoja mladého hráča. V živote je niekedy potrebné trpieť a vďaka tomu ste silnejší."

Včera si podpísal nový kontrakt ako športový riaditeľ klubu!

"Áno, myslím si, že máme za sebou prestupové obdobie s mnohými zvratmi. Množstvo práce súviselo s finančným fair play. Hráči prichádzali aj odchádzali... Museli sme sa maximálne sústrediť, aby sme vybudovali dobré mužstvo a aby tréner bol spokojný. Sme spokojní s odvedenou prácou."

Ako hodnotíš tento káder?

"Musíme byť nároční. V futbale je potrebné mať ambície, aby sme neustále všetko zlepšovali, dokonca aj vtedy, ak sme v dobrej forme. Výhodou spolupráce s Xavim je určite spoločné a plynulé porozumenie futbalu. Pre mužstvo chceme vždy to najlepšie. Spolu s Mateu a vedením tvoríme veľmi dobrý tím."

zdroj: BarçaTV
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

Zatiaľ žiadne komentáre. Pridaj komentár ako prvý.