Barcelona sa po včerajšom víťazstve nad Elche prepracovala na čelo tabuľky a bude čakať na výsledok dnešného madridského derby. Futbalové výsledky si môžete pozrieť tu.

Zápas na Camp Nou sa pre Kataláncov niesol v pohodovej atmosfére najmä vďaka vylúčeniu Verdeho už v 14. minúte. Navyše, Elche je z papierového hľadiska ľahký súper pre Barcelonu. Katalánci odohrali s Elche dovedna 23 zápasov na Camp Nou, z toho 16 vyhrali a 7 remizovali.

Vyhrali aj včera, čo znamená, že zverenci Xaviho Hernándeza vyhrali 5 ligových zápasov v rade a to s rozdielom minimálne o 3 góly. Také niečo sa stalo prvýkrát od sezóny 2010/2011. Xaviho Barcelona zároveň vyrovnala historický rekord klubu v počte víťazstiev v La Lige v rade s rozdielom minimálne 3 gólov. Tento rekord vytvorila Barcelona Pepa Guardiolu v roku 2010. PepTeam svoj rekord vyrovnal v roku 2011 a teraz ho vyrovnal Xaviho tím.

Lewandowski bol opäť hlavným protagonistom v útoku Barcelony, keď strelil dva góly. Poliak sa vďaka tomu stal prvým hráčom v histórii Barcelony, ktorý vo veku 34 rokov zaznamenal v La Lige 3 dvojgólové zápasy. Navyše, Lewandowski je jedným z dvoch hráčov, ktorí v tejto sezóne strelili gól a zaznamenali asistenciu v piatich najlepších ligách. Tým druhým hráčom je Lionel Messi.

Ďalším hráčom Blaugranas, ktorí včera zahral veľmi dobre, je Alejandro Balde. Ľavého obrancu Barcelony chválil po zápase aj Xavi Hernández. Mladík včera prihral na gól Lewandowskemu a potom aj Depayovi. Balde v tejto sezóne patrí zatiaľ medzi najlepších asistentov v lige. Okrem toho je odchovanec La Masie jediným hráčom do 19 rokov, ktorý v prebiehajúcom ročníku zaznamenal 3 gólové prihrávky v piatich najlepších európskych ligách.

zdroj: barcauniversal.com
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

2 komentáre
2022-09-18 13:01:31
"Navyše, Lewandowski je jedným z dvoch hráčov, ktorí v tejto sezóne strelili gól a zaznamenali asistenciu v piatich najlepších ligách. Tým druhým hráčom je Lionel Messi." Nerozumiem tejto vete...
jirkam Premium
2022-09-27 11:55:58
Pán Bůh má různé pacienty,Rastiku