Útočník RCD Espanyol Martín Braithwaite poprel, že by naňho Barcelona tlačila, aby opustil klub počas uplynulého leta. Faktom však zostáva, že reprezentant Dánska bol na zozname nepotrebných hráčov.

Braithwaite prestúpi na Camp Nou z Leganés v roku 2020, ale po nástupe Xaviho na post trénera FC Barcelona sa z neho stal nepotrebný hráč. Barcelona mu chcela zrušiť zmluvu, čo viedlo ku kritike zo strany Dánskej asociácie futbalistov, ktoré prezident povedal, že Barcelona šikanuje Braithwaitea. Samotný hráč v každom prípade namieta: "Neviem, či som to bral ako šikanu, ale necítil som sa pod tlakom, aby som odišiel," povedal pre dánske médiá.

"Už nejaký čas som vedel, že musím odísť. Chcel som hrať futbal, ale tréner mi neveril, takže nič sa s tým nedalo robiť. Boli momenty, kedy som si myslel, že by som to mohol zmeniť, ale aj momenty, kedy si uvedomíte, že to nie je možné," povedal.

Bývalý hráč Blaugranas však po prestupe z Camp Nou zostal v Barcelone, nakoľko sa presťahoval do Espanyolu, v drese ktorého zaznamenal dobrý štart, keď v troch zápasoch strelil dva góly. Braithwaite vysvetlil, prečo sa nakoniec rozhodol prestúpiť práve do Espanyolu.

"Espanyol bola ponuka, ktorá ma najviac zaujala, bola perfektná. Najdôležitejší bol pre mňa projekt a ďalší krok v mojej kariére. Zároveň som však mohol zostať v Barcelone spolu s rodinou, deti mohli zostať v rovnakej škole. To pomohlo," dodal.

zdroj: sport.es
foto: twitter

Diskusia

8 komentáre
2022-09-21 07:47:10
Totosa skvele cita, napriek pospineniu mena o sikane, ked hrac sam vystupi, kde to poproe je skvele? skoda, ze uz bulvarne media a bombachtive o toto uz nezakopnu?
2022-09-21 08:14:34
mě se osobně nelíbí, jak se nepotřební hráči často až moc špiní a mluví se o nich jako o nějakých zrádcích... například z tohohle rozhovoru je krásně vidět určitá pokora hráče, že chápal jak je na tom, ale stejně se snažil. Smlouvu dodržoval, peníze pobíral takové, jaké mu slíbil zaměstnavatel, tak proč se musel hned nazývat pijavicí a nevím ještě jak, když jediné co řekl v minulosti, tak že chce dál zkusit zabojovat o místo v sestavě. Až moc rychle se tu (ale popravdě i všude jinde na netu) skáče k závěrům. Občas je podle mě dobré se trochu na to podívat z jiné perspektivy.
Braithovi a i ostatním "pijavicím" přeju jen to nejlepší v jejich nových angažmá.