Éric García sa zúčastnil tlačovej konferencie za reprezentáciu Španielska pred zápasom proti Švajčiarsku, na ktorej sa vyjadril k viacerým aktuálnym veciam.

Možný príchod Asensia do Barcelony

"Marco je skvelý futbalista. Má zmluvu s Realom a nemôžem povedať nič viac. Je príjemne užívať si to tu v reprezentácii spoločne s ním."

Vplyv kritiky

"V skutočnosti na mňa nemá vplyv. Bohužiaľ, v uplynulej sezóne som si na ňu musel zvykať. Trochu vás to prekvapí, ale nakoniec pochopíte, čo to znamená a čo musíte urobiť - sústrediť sa na seba a počúvať tých, ktorí sú vždy s vami. Najmä trénerov, ktorí vedia najviac."

Ferran Torres

"Žiaľ, ako som povedal, futbalisti si musia zvyknúť na kritiku. Ferran v posledných rokoch dokázal, že je skvelým futbalistom. Jeho štatistiky sú výborné. Vôbec o ňom nepochybujem. Lopta niekedy nepadne do siete, ale hodnotím ho dobre, verí si a tvrdo pracuje. Keď máte zodpovedajúcu mentalitu, veci nakoniec začnú fungovať."

Konkurencia v Barcelone

"Máme 5 stopérov na veľmi vysokej úrovni. Ronalda z Uruguaja, Koundého z Francúzska a Andreasa z Dánska. O Piquém nie je potrebné hovoriť, jeho kariéra hovorí sama za seba. Konkurencia je dôležitá, aby bol človek koncentrovaný. Prinúti vás venovať pozornosť malým detailom, aby ste presvedčili trénera. Všetko môže byť testom. Som pripravený, ak tréner rozhodne, že by som mal hrať."

Dôvera Luisa Enriqueho

"Ani na chvíľu nemôžeme zvoľniť. Všetci hráči chcú hrať. Verí vám tréner, hoci tu nemáte toľko šancí hrať, dodáva vám silu a sebavedomie. Keď sme prídete, túto dôveru musíte splatiť. Vždy som hovoril, že som veľmi vďačný Luisovi Enriquemu. Určite to nemal jednoduché. Veci, o ktoré ma žiada, sú veľmi podobné tomu, čo robím v Barcelone. Vždy, keď nastúpim na trávnik, snažím sa mu odvďačiť za dôveru."

Piqué na lavičke

"Gerard má špecifické schopnosti, ktoré ukázal za posledných 10-15 rokov. Je to jeden z najlepších stopérov, akých som videl, svetová špička. Učím sa od neho každý deň. Som presvedčený, že dostane minúty, počas ktorých dokáže, že je skvelým stopérom."

Zubimendy ako nástupca Busquetsa?

"Pri porovnaniach je potrebné byť opatrný. Busquets je najlepším záložníkom, akého som kedy videl a Martín len začína, hoci je na veľmi vysokej úrovni. Bol som s ním na Olympiáde a zaskočil ma. Opakujem však to, čo som povedal predtým, je hráčom Realu Sociedad a s týmto klubom má kontrakt. Neviem, čo sa stane."

Žarty na účet Asensia

"Ak by sme sa mali smiať zo všetkých špekulácií, ktoré sa objavia, neprestali by sme to robiť."

Lewandowski

"V Poľsku je hviezda, dôležitý futbalista. V Barcelone ukazuje, aký je dobrý. Ak budeme čeliť Poľsku na Majstrovstvách sveta, dúfam, že nebude mať svoj deň."

zdroj: sport.es as.com
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

Zatiaľ žiadne komentáre. Pridaj komentár ako prvý.