Ousmane Dembélé poskytol rozhovor pre francúzske rádio RMC Sport, v ktorom porozprával o zlepšení svojho zdravotného stavu a situácii v Barcelone.

Zlepšenie

"Musel som tvrdo pracovať, aby som sa cítil opäť dôležitý, hral a bol zdravý, vďaka čomu mohol hrať postupne čoraz lepšie. Dúfam, že to tak zostane a predvediem svoju najlepšiu výkonnosť."

Vplyv Xaviho

"Dôvera je veľmi dôležitá a Xavi mi ju dal, takže som musel zostať. Dobre sa cítim v šatni, so všetkými tými mladými hráčmi a rozvíjajúcim sa tímom. Xavimu som vždy hovoril, že chcem zostať, ale sú tu ešte rokovania a ja som vtedy nebol dohodnutý s klubom. Nepovedal som však, že odídem. Spomínam si na naše stretnutie v decembri. Povedal som mu, že podpíšem zmluvu. Stalo sa to, čo sa stalo, ale vždy som hovoril, že chcem zostať."

Cieľ

"Mojim cieľom je vyhrať Ligu Majstrov, aby Barcelona získala túto trofej, pretože túto súťaž nevyhrala už 7 rokov. Najdôležitejšie je vyhrávanie titulov, čiže La Ligy a Ligy Majstrov."

Zdravotný stav

"Mal som veľa zranení šliach, takže som musel pracovať. Od roku 2017 do roku 2021 som neustále strácal čas kvôli zraneniam. Tréneri naliehali, že ak nebudem viac pracovať, budem prešľapovať na mieste a ak nebudem silnejší, skončí to návratom zranenia. Pod Koemanom som začal pracovať a pod Xavim ešte viac. Odvtedy som nebol zranený. V Barcelone sa cítim dobre, mám dôveru celého tímu a klubu. To je dobré, pretože v priebehu posledných piatich rokov som toho zažil veľa. Vždy som sníval o hre v Barcelone a som šťastný. Teraz všetci hovoria o futbale, takže je to lepšie."

Životný štýl

"Keď som prišiel do Barcelony, bol som veľmi mladý. Samozrejme, že som chodil von, ale nie tak často, ako sa o tom hovorilo alebo ako si to ľudia predstavovali."

Reprezentácia Francúzska

"Kvalita tímu je značná. Bolo to vidieť v Rusku 2018. Cieľom je zopakovať tento triumf."

Spoločná hra s Mbappém v reprezentácii

"Prial by som si, aby sme hrali spolu ešte viac. Na ihrisku si veľmi dobre rozumieme. Poznám jeho kvality, on pozná moje. Odohrali sme spolu 4 či 5 zápasov a darilo sa nám. Spomínam si na zápas proti Anglicku či Taliansku pred šampionátom. Chcem urobiť všetko, čo je možné, aby som bol v tomto tíme čo najdlhšie."

zdroj: RMC Sport
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

4 komentáre
2022-09-21 22:52:05
Přeji ti jen to Nejlepší Dembo??
Budeme tě ještě hodně potrebovat
2022-09-21 22:53:33
Nie že sa vrátiš s natiahnutým svalom!