Frenkie de Jong sa dnes zúčastnil tlačovej konferencie ako hráč reprezentácie Holandska pred zápasom proti výboru Poľska. Záložník sa vyjadril k poslednému prestupovému obdobiu, zhodnotil svoju formu či porozprával o Lewandowskom.

Zotrvanie v Barcelone

"Je to oveľa pokojnejšie, než počas prestupového obdobia. Vždy som mal jasnú víziu toho, čo chcem. Preto som bol pokojný. Bol tam veľký humbuk, ale od mája som vedel, čo chcem. Môj názor sa nezmenil. Aj klub má svoje predstavy a občas to koliduje. Nakoniec sa to skončilo dobre."

Zápas proti Poľsku

"Spoluhráčom som ešte neposkytol žiadne rady v súvislosti s Lewandowskim, majú dostatok informácií od štábu. Máme skúsených obrancov. Ako mužstvo sa musíme postarať o to, aby mal čo najmenej gólových príležitostí. Takto by to bolo najlepšie."

Forma

"Myslím, že som v zápasom rytme. Je lepšie, ak hráte v každom zápase. Vtedy sa dostanete do rytmu, ktorý je príjemnejší, než keď nehráte. Cítim to, že nehrávam tak často ako predtým. Nejde o to, že zrazu nedokážete hrať futbal. Je to skôr fyzický aspekt. Chcem byť v lepšej forme. Snažím sa tvrdo pracovať, aby som sa čo najlepšie pripravil na šampionát."

Lewandowski

"Je to jeden z najlepších hráčov na svete. Je silný, dokáže podržať loptu a jeho technické schopnosti sú veľmi dobré. Je to všestranný útočník. Sme šťastní, že ho máme v Barcelone."

Frenkie poskytol krátky rozhovor aj pre portál NOS, v ktorom priznal, že počas leta o neho mali záujem Manchester United a Chelsea: "Už v máji som sa rozhodol, že chcem zostať. Preto som bol veľmi spokojný. Naďalej sa v klube cítim vítaný. V súvislosti s mojimi spoluhráčmi sa nezmenilo nič," uviedol stredopoliar, ktorý priznal, že by rád hrával v dôležitých zápasoch: "V zápase proti Bayernu Mníchov v Lige Majstrov som nehral od začiatku a bol to doteraz najdôležitejší zápas. Toto sú dôležité zápasy, v ktorých chcete hrať," zdôraznil De Jong.

zdroj: Voetbal International NOS
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

3 komentáre
2022-09-21 21:22:25
Ja som bol pokojný tiež, lebo som vedel že chces zostať a aj že sem patriš ?❤️
2022-09-21 21:56:44
No dobre frenkie ..koho si chcel posadit na lavicku ? Gaviho alebo pedriho ktori hrali vyborne ? Alebo busiho ? Busi drzi liniu ako tak a frenkie a jeho vypadky do utoku nie su pre DM poziciu v bracelone