Denník El Mundo pokračuje vo zverejňovaní informácií z uniknutých emailov, ku ktorým denník získal prístup. Tentokrát zverejnil podrobnosti o zmluve Gerarda Piquého podpísanej v roku 2018.

Gerard Piqué sa podpisom tohto kontraktu stal najlepšie zarábajúcim obrancom na svete s príjmom 28,4 milióna eur ročne v hrubom bez prémií a bonusov. Sám Piqué údaje trval na tom, aby bol najlepšie plateným obrancom a zarábal viac ako Sergio Ramos. V januári 2018 tak podpísal najlukratívnejšiu zmluvu svojej kariéry.

Stopér si za 5 sezón od 2017/2018 do 2021/2022 zabezpečil príjem vo výške 142 miliónov eur brutto. Klub poslal hráčovi zmluvu pripravenú na podpis niekoľko mesiacov pred skončením kontraktu. Hráč mal zarábať 28,4 milióna eur v hrubom za sezónu a táto suma sa mohla zvýšiť v prípade splnenia podmienok určitých bonusov, ktoré súviseli s konkrétnymi športovými cieľmi.

Keď Piqué oslovil vtedajšieho prezidenta FC Barcelona Josepa Mariu Bartomeua, aby prediskutovali podmienky nového kontraktu, hráč mal prezidentovi povedať, že sa chce stať najlepšie plateným obrancom sveta a zarábať viac ako Sergio Ramos. A vďaka tejto zmluve sa mu to aj podarilo, pretože kapitán Realu Madrid mal zarábať 12,5 milióna eur netto. Piqué si zabezpečil príjem približne na úrovni 15 miliónov eur v čistom.

Tento článok je exkluzívny obsah ForcaBarca

Diskusia

1 komentár
2022-09-22 08:36:23
V čase keď ju podpisoval aj patril medzi najlepších na svete