Marco Asensio je opäť v centre pozornosti médií. Hráč Realu Madrid má zmluvu platnú už len do 30. júna 2023.

Útočník mal v priebehu uplynulého leta ponuky na prestup, ale rozhodol sa zostať na Santiago Bernabeu. Teraz je veľmi nepravdepodobné, aby predstavitelia Los Blancos predĺžili zmluvu s Asensiom. Barcelona v súčasnosti zvažuje, že by tohto útočníka získala do svojich radov.

"Úprimne povedané, neviem, či ma Barcelona chce. Prihlásilo sa veľa iných klubov. Takže som o prestupe do Barcelony neuvažoval. Existuje veľa klebiet a špekulácií, takže je to normálne. Na Barcelonu som nemyslel, nezvažoval som to. Takže teraz vám neviem odpovedať," uviedol Asensio v rozhovore v programe El Partidazo na rádiu Cadena COPE.

Jedným z dôvodov, prečo sa Asensio nakoniec rozhodol zostať v metropole Španielska, je tréner Carlo Ancelotti, ktorý s hráčom hovoril v predsezóne: "August bol veľmi ťažký, bolo to zvláštne. Ale rozhodnutie bolo prijaté a som veľmi šťastný, že som v Reale Madrid. Dôvera Ancelottiho bola pre mňa kľúčová," povedal.

"Viem, že môžem pomôcť Realu Madrid a s klubom chcem naďalej vyhrávať trofeje. Mal som ponuky, ale nikdy som skutočne nepomýšľal na odchod. Ancelotti bol kľúčový a nakoniec som si to v uplynulej sezóne užíval s gólmi a minútami. Predovšetkým kvôli trofejam, ktoré sme vyhrali. V tejto sezóne máme rovnaké ciele," povedal.

Na druhej strane nie je jasné, či s ním Real Madrid predĺži spoluprácu, hoci je to nepravdepodobné: "Uvidíme, čo sa stane. Nikdy neviete, vo futbale sa všetko mení veľmi rýchlo. Neviem vám povedať, či predĺžim zmluvu, pretože neviem, čo sa stane," dodal.

zdroj: marca.com
foto: marca.com

Diskusia

1 komentár
2022-09-22 14:08:58
Naco? Absolutne nepotrebny pre nas. A kedze nehrava ani v Reale poriadne, naco ho tahat ku nam... Myslim ze to je cele iba novinarska kacica