Záložník FC Barcelona Nico González v súčasnosti hráva vo Valencii na hosťovaní do konca sezóny. Aktuálne sa nachádza na zraze reprezentácie Španielska do 21 rokov a pri tejto príležitosti poskytol rozhovor pre Catalunya Radio.

V súčasnosti sa pripravuješ s reprezentáciou Španielska do 21 rokov na zápasy proti Rumunsku a Nórsku...

"Áno, myslím len na tieto dva zápasy, ktoré sú veľmi dôležité, pretože po skončení sezóny nás čaká veľká výzva, ktorou sú Majstrovstvá Európy."

Nie je pre teba ťažké prestúpiť do iného klubu a teraz hrať za reprezentáciu?

"Nie, nám všetkým sa to páči. Bol som povolaný neraz, takže poznám prakticky všetkých. Nie je pre mňa ťažké sem prísť."

Pozdáva sa ti situácia Alejandra Baldeho?

"Áno, je šťastný. Včera som s ním hovoril a mal som z neho veľkú radosť. Zaslúžil si to. Hrá na veľmi vysokej úrovni."

Si vo Valencii šťastný?

"Áno, som veľmi šťastný. Predovšetkým doma zbierame veľmi dobré výsledky. Myslím si, že hrám na dobrej úrovni a to je dôležité."

Doteraz si zasiahol do každého zápasu, z toho dvakrát od prvej minúty. Očakával si to?

"Už som tu niekoľko týždňov a adaptujem sa. Každý zápas, ktorý odohrám, je niečo pozitívne. Nečakal som miesto v základnej zostave v zápase proti Girone. S týmto počtom minút som veľmi spokojný."

Čo ti hovorí Gattuso?

"Gattuso dbá najmä na intenzitu. Chce, aby sme mali loptu a dominovali nad súperom a neustále útočili. Máme pred ním veľký rešpekt. Raz mi pripomenul, že kedysi hral proti môjmu otcovi, ktorý v tom zápase dokonca strelil gól. Môj otec sa vo všeobecnosti trochu hanbí, keď na neho spomínajú ako na hráča. Raz dokonca povedal, aby sme vypli starší zápas Barcelony proti Deportu, ktorý vysielala BarçaTV. Keď sa vrátim ku Gattusovi, bol to typ stredopoliara, ktorý v Barcelone nebol, ale nestále poukazuje na intenzitu."

Môže ti to hosťovanie pomôcť z hľadiska tvojej budúcnosti v Barcelone?

"Áno, myslím si, že mi to dá veľa. Stojí za to vidieť, ako sa hrá futbal na iných miestach. Mnohí hráči mali problémy s adaptáciou v Barcelone, pretože len veľmi málo tímov hrá podobne. Spoznať iný typ futbalu je pre mňa ako futbalistu dôležité."

Prečo si sa rozhodol odísť na hosťovanie?

"V koncovke uplynulej sezóny som dostával menej šancí a očakával som, že v tejto sezóne to bude rovnaké. Uprednostnil som minúty, pokiaľ ide o Primera Division. Jednoducho som hľadal minúty, aby som sa naďalej rozvíjal."

Ako prebiehal rozhovor s Xavim? Pochopil tvoje rozhodnutie?

"Áno, samozrejme. Mali sme dva rozhovory. Prvý hneď po návrate z dovolenky. Chcel som vedieť, ako bude vyzerať moja úloha a povedal mi, že ma chce. Preferoval, aby som zostal, ale neskôr, keď prišlo viac záložníkov, vedel som, že dostanem málo šancí, takže sme sa porozprávali ešte raz a povedal som, že by som mal odísť. Dokonale pochopil, že je to pre mňa dobrá voľba. Veľmi mi pomohol. Predovšetkým ma uistil, že prijímam dobré rozhodnutie nielen pre seba, ale aj pre Barcelonu."

Barcelona chce, aby si sa rozvíjal, ale v zmluve s Valenciou je ukotvená klauzula strachu...

"Túto otázku som nečakal... Zápas proti Barcelone je zápas, z ktorého som najviac nadšený. Nie sú to len spoluhráči z ihriska, ale aj kamaráti, no na druhej strane chápem postoj Barcelony, chápem situáciu. Prebehli rokovania medzi Barcelonou a Valenciou a dospeli k dohode. Dúfam, že sa táto situácia vyrieši a budem môcť hrať, ale myslím si, že je to ťažké."

Možno by si mal v tejto veci zavolať Laportovi...

"Nevedel som, ako to vyzerá v prípade Collada, ale hovoril som s Abdem a viem, že tiež má takúto klauzulu. Možno sa podarí nájsť riešenie, ale predovšetkým je potrebné rešpektovať dohodu."

Na akej pozícii sa cítiš najlepšie?

"Myslím si, že najviac dávam tímu na poste stredného defenzívneho záložníka. V Primera Division som nemal veľmi veľa šancí hrať na tejto pozícii, ale v nižších kategóriách som na nej hral často. Tam sa cítim najkomfortnejšie."

Je Sergio Busquets tvojim vzorom?

"To, čo som sa naučil od Busquetsa, čo sa snažím dodržiavať, sú taktické aspekty. Vždy je dobre pozične postavený. Všetci vedia, že nie je rýchly, ale vždy sa nachádza na správnom mieste."

zdroj: Catalunya Radio
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

Zatiaľ žiadne komentáre. Pridaj komentár ako prvý.