Robert Lewandowski si svoje doterajšie pôsobenie v metropole Katalánska užíva naplno. Bez problémov sa prispôsobil životu v Barcelone na ihrisku aj mimo neho.

Útočník poskytol rozhovor poľskému portálu Kwartalnik Sportowy, v ktorom opäť zdôraznil, že sa ako futbalista v La Lige cíti výborne. Takisto priblížil rozdiely, ktoré vníma medzi La Ligou a Bundesligou.

"V Španielsku je viac ocenená technická hra. V Nemecku sa kladie dôraz na poriadok, intenzitu a vyhrávanie zápasov. Tu sa cení každý drobný technický trik alebo dribling," porozprával Poliak o svojich skúsenostiach zo Španielska. Tento transfer bol pre hráča "závan čerstvého vzduchu, ktorý mi v nasledujúcich rokoch pomôže v tom, aby som nebol vyčerpaný."

V každom prípade poprel, že by sa v Bayerne cítil unavený: "V Nemecku som to nepociťoval, ale cítil som, že to môže nastať v ktorejkoľvek sezóne."

A to je jeden z dôvodov, prečo sa rozhodol akceptovať transfer na Camp Nou: "Keď som videl, ako je Barcelona odhodlaná, aby ma podpísala, vedel som, že tento prestup je oveľa realistickejší, než ktorýkoľvek môj kontakt s Realom Madrid," povedal Lewandowski a priznal, že "život v Španielsku bol pre neho vždy snom nielen v športovom, ale aj osobnom živote."

V tomto zmysle sa útočník cíti spokojný: "Nie je to také zlé, ako som čakal, ľudia rešpektujú moje súkromie. Samozrejme, Barcelona je turistické mesto, počas sezóny je tu množstvo turistov, takže by sa to mohlo zmeniť. Sme aktívna rodina, radi sa prechádzame," dodal Lewy.

zdroj: sport.es
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

Zatiaľ žiadne komentáre. Pridaj komentár ako prvý.