Pedri je od začiatku sezóny veľkým prínosom v ofenzívnej hre Xaviho tímu a veľmi dobre spolupracuje s Robertom Lewandowskim. Mladý záložník je momentálne štvrtým hráčom z piatich najlepších európskych líg, ktorý zaznamenal najviac hĺbkových prihrávok v poslednej tretine ihriska.

Pedri si vo svojej tretej sezóne na Camp Nou dal za cieľ prekonať hranicu desiatich nastrieľaných gólov. Záložník Barcelony chce splniť aj Xaviho požiadavku a teda častejšie sa zapájať do diania v šestnástke súpera.

Pedri si je vedomý chýb, ktorých sa dopustil v zápase proti Bayernu Mníchov v druhom kole skupinovej fázy Ligy Majstrov: "Proti Bayernu som nepremenil neodpustiteľnú šancu. Tvrdo však pracujem, aby som premenil ďalšie šance, pretože góly sú veľmi dôležité pre mužstvo," uviedol Španiel po stretnutí.

Stredopoliar Barcelony strelil v tejto sezóne gól len v zápase proti Realu Valladolid v 3. kole La Ligy. Napriek slabej štatistike v tomto smere je však Pedriho vplyv na hru Barcelony neoceniteľný. Španiel si na ihrisku veľmi dobre rozumie s Lewandowskim, ale aj napriek svojmu mladému veku ukazuje vyspelosť na trávniku. V náročných zápasoch proti Seville, Realu Sociedad či Bayernu Mníchov to bol práve Pedri, kto ťahal hru dopredu, distribuoval loptu, snažil sa kontrolovať situáciu na trávniku. Na takúto kvalitu hry sme si v posledných rokoch zvykli v prípade Sergia Busquetsa. Teraz to robí aj Pedri.

Ako informuje Sport, Pedri je štvrtým hráčom v piatich najväčších európskych ligách, ktorý má v blízkosti pokutového územia súpera najviac hĺbkových prihrávok. Na konte ich má celkovo 9. Od mladého záložníka Barcelony je lepší už len Messi (17), Neymar (16) a Junya Ito (10). Joshua Kimmich ich zaznamenal rovnako ako Pedri 9. Dá sa teda povedať, že ak odhliadneme od japonského krídelníka pôsobiaceho v Stade Reims, Pedri sa ocitol v spoločnosti hviezd svetovej triedy.

Pedriho štatistiky v tejto sezóne

Odohrané minúty | 601
Počet prihrávok | 458
Presné prihrávky | 414
Úspešnosť prihrávok | 90,4%
Driblingy | 14
Úspešné driblingy | 8
Úspešnosť driblingu | 57%
Účasť v presingu | 109
Získané lopty | 9

Bez ohľadu na čísla a štatistiky, Pedri je vo svojej hre veľmi sebavedomý a na ihrisku sa prezentuje veľmi istým dojmom. Patrí medzi piliere mužstva FC Barcelona, ale veľmi dôležitý je aj v reprezentácii Španielska pod vedením Luisa Enriqueho. 19-ročný záložník má obrovský talent a pokiaľ sa mu budú vyhýbať zranenia a udrží si formu, v akej v súčasnosti hráva, určite bude patriť medzi najlepších stredopoliarov na svete.

zdroj: sport.es
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

5 komentáre
2022-09-23 12:45:14
Veľký.
2022-09-23 12:56:41
pan fotbalista uz v 19-tich.