Bývalý tréner FC Barcelona Quique Setien poskytol rozhovor pre Movistar+, v ktorom spomínal na svoje pôsobenie v FC Barcelona. Španiel prezradil nejaké detaily zo zákulisia svojho pôsobenia na Camp Nou, ale odpovedi na otázku o Messim sa vyhol.

Kariéra

"Na inom mieste by som možno konal inak, ale nič neľutujem. Uplynuli dva roky od môjho pobytu v Barcelone a nemám ochotu trénovať v Španielsku."

Komunikácia s hráčmi

"Zvyčajne je 17, 18 či 19 hráčov, ktorí sú otvorení, a sú aj iní, pre ktorých jej to náročnejšie, a potom sú tu ešte jeden či dvaja, ktorých je veľmi ťažké osloviť a presvedčiť ich."

Messi

"O Messim radšej nebudem hovoriť."

Gerard Piqué

"Piqué prišiel na jeden zápas na bicykli. Pred zápasom mi ukázali video. Spýtal som sa ho: 'Hej, Gerard, čo to má byť?' Odpovedal: 'Nič sa nestalo, tréner.' Opýtal som sa ho: 'Počúvaj ma, a keď sa ma na to spýtajú na tlačovke, čo im mám povedať?' A on odpovedal: 'Nič sa nestalo tréner, len pokoj...' A čo som mal urobiť? Mal som len dvoch stopérov: Piquého a Lengleta. Nasadil som ho, lebo bol najlepší, ale to hráči sa musia prispôsobiť trénerovi, nie naopak."

2:8 s Bayernom

"Kľúčovým momentom pre mňa, aby som odišiel z Barcelony, bolo, že sa objavilo mužstvo, ktoré prekročilo všetky naše hranice, nie len moje, ale celého klubu. V mojej kariére sú veci, ktoré sú oveľa dôležitejšie. V deň prehry 2:8 ľudia v mojom okolí prežívali hrozné chvíle."

Trénovanie Barcelony

"Ak sa vám nepáči to, čo ste našli, môžete si vziať kufor a odísť, ale neurobíte to, pretože môžete vyhrať ligu, Ligu Majstrov, veľa vecí... ste tam a snažíte sa to vydržať. Príchod do Barcelony, tímu, ktorý najlepšie zodpovedá môjmu vnímaniu futbalu, je neprekonateľný."

Byť trénerom

"Získal som trénerskú licenciu, ale v tom čase som sa nepovažoval za niekoho, kto bol kvalifikovaný stať sa trénerom. Mal som veľa trénerov, ktorí vo mne nezanechali dobré spomienky, ale keď som videl Barcelonu Cruyffa, odvtedy som veril, že ide o niečo, čo sa mi páči."

zdroj: mundodeportivo.es
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

6 komentáre
2022-09-23 16:07:29
Prišiel k mužstvu kde rozhodovala šatňa a nie tréner a tak to aj dopadlo 2:8 s Bayernom.
2022-09-23 17:18:50
Strašně to odnesl ...tu pohodu co měli za Valverdeho