Záložník FC Barcelona poskytol rozhovor pre katalánske rádio Cadena SER, v ktorom priblížil svoj odchod na hosťovanie do Valencie. Okrem toho priznal, že každý hráč nakoniec skončí v klube, ktorý zodpovedá jeho výkonnosti.

Reprezentácia Španielska do 21 rokov

"Pre Španielsko bolo dôležité, aby sa čo najskôr kvalifikovalo na Majstrovstvá Európy. Pretože do reprezentácie nechodíme tak často, každý zápas je veľmi dôležitý. Hráte každé tri mesiace a musíte zo seba dať všetko. Potom je prirodzené, že od nás vyžadujú veľmi veľa. Dúfam, že jedného dňa ma povolajú do seniorskej reprezentácie."

Prechod k seniorom

"Vo futbale je to o výkonnosti a ihrisku postaví každého na svoje miesto. Prípady ako Pedri či Ansu Fati dokazujú, že ak prezentujete zodpovedajúcu úroveň, tak hráte."

Odchod

"Požiadal som Xaviho o odchod na hosťovanie a on to pochopil. Zaželal mi veľa šťastia a všetko mi uľahčil, aby som odišiel. Myslím si, že v tíme som mal miesto. V strede poľa bolo menej hráčov, než vtedy, keď som odišiel. Ale to rozhodnutie som neprijal ja."

Zmena prostredia

"V Barcelone som žil viac ako 10 rokov a odísť bolo ťažké. Mal som tu svoj život, po celý čas som bol v jednom tíme. Myslím si však, že je to správne rozhodnutie a odišiel som na ideálne miesto, aby som sa rozvíjal, hoci každé mužstvo je futbalovo iné ako Barcelona. Ale pripúšťam, že zakaždým, keď zmeníte klub, musíte mať istý čas na adaptáciu."

Prestup do Realu Madrid

"Nie, odmalička som bol fanúšikom Barcelony. Som veľmi šťastný vo Valencii, bol som šťastný v Barcelone a nemyslím si, že skončím v Reale."

Slovo, ktoré definuje spoluhráčov

"Pedri? Mágia. Gavi? Charakter. Ansu? Gól."

Pozícia

"Celý život som hral ako defenzívny záložník, skôr som zvyknutý na túto pozíciu, než na post centrálneho záložníka."

zdroj: Cadena SER
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

2 komentáre
2022-09-23 16:27:51
Snáď sa chytí a bude sa mu dariť.
2022-09-24 01:53:22
Teoreticky keď busi konci môže prísť