Dani Alves v rozhovore so svojim spoluhráčom z Pumas Efrianom Velardem na jednom z kanálov na YouTube priznal, čo si naozaj myslí o Cristianovi Ronaldovi.

"Osobne sa mi Cristiano veľmi páči. Teraz, keď sa ma už netýka rivalita Barcelony a Realu, môžem to povedať, pretože sa vždy zdá, že sa k takýmto témam vtedy nemôžete vyjadrovať. Cristiano je vzorom pre nás všetkých, ktorí nemajú také schopnosti, že vďaka tvrdej práci je možné súperiť s najlepšími. On je toho príkladom. Veľmi som si ho vážil, aj keď som proti nemu hral. Mal som možnosť mu to povedať."

"Taký moment nadišiel počas gala Zlatej lopty, keď som sa pokúsil s ním pozdraviť a on sa mi pozdravil, čo opäť vyvolalo kontroverzie. K tomu však došlo vzhľadom na zmätok, ktorý nastal mimo ihriska, hovorilo sa o tom, že ho vôbec nerešpektujem. Ako by som nemohol rešpektovať niekoho, kto dosiahol všetko vďaka práci? Stotožňujem sa s ním. Všetko, čom som v živote robil, bolo založené na tom."

"Ak by som to mal porovnať, ja ako hráč by som mal bližšie ku Cristanovi ako k Leovi. Stotožňujem sa viac s Cristianom kvôli mojej práci. Robil som to po celý život, pracoval som, aby som niečo dosiahol, dostal sa tam, kde som. Nebol to rýdzi talent. Mal som určité percento talentu, ale najdôležitejšia bola práca. Práve to robí Cristiano. Má talent, ale vďaka svojej práci môže súperiť s Messim a všetkými ostatnými. Ako by som si ho nemohol vážiť?"

zdroj: sport.es
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

1 komentár
2022-09-23 19:38:35
Cize povedal, ze Messi je boh, ale vdaka tvrdej praci sa k nemu Ronaldo aspon mohol priblizit. :)