20-ročný krídelník z Maroka aktuálne hosťuje v La Ligovej Osasune a zároveň sa pripravuje na reprezentáciu svojej rodnej krajiny, ktorá odohrá zápasy proti Chile a Paraguaju. Zaujímavosťou je, že v marockom výbere sa stretne s bývalým hráčom Barcelony – Munirom El Haddadim.   

Ez Abde prežil v katalánskom klube búrlivé futbalové obdobie – jeho kariéra najskôr zaznamenala raketový vzostup, keď sa z hráča rezervy vypracoval až na člena A-mužstva, spomína denník SPORT. Svojou energiou a driblingom na krídle ihriska nadchol fanúšikov Blaugranas. Neskôr však aj napriek relatívne solídnym výkonom začal upadať do úzadia – najmä kvôli konkurencii, ktorá v kádri Barcelony panovala.

Situácia mladého Maročana v FC Barcelona definitívne uviazla na mŕtvom bode po tom, čo klub zaznamenal počas posledného letného prestupového obdobia viacero ofenzívnych posíl. V poslednej chvíli tak bol Abde nútený opustiť Camp Nou. Dôveru mu nakoniec prejavila Osasuna, v ktorej je momentálne hosťujúcim hráčom. SPORT pripomína, že o Abdeho služby mali záujem aj kluby ako Elche a Valladolid. Hráč sa však nakoniec rozhodol pre Osasunu vzhľadom na jej atraktívny športový projekt. Podľa informácií španielskych médií si ho osobne vyžiadal hlavný tréner Osasuny Jagoba Arrasate, ktorý vytrvalo usiloval o prestup krídelníka.

Fanúšikovia na El Sadare, domovskom štadióne Osasuny, už Maročana poznali veľmi dobre. Vo farbách Blaugranas sa mu tam totiž podarilo nielen skórovať, ale aj znepríjemňovať život domácim obrancom. V podobne nastavenom trende pokračuje Ez Abde aj v drese Osasuny – je hráčom, ktorý na ihrisku vyhľadáva individuálne výzvy sa mnohokrát sa snaží zobrať zodpovednosť na seba, uvádza SPORT.   

V mužstve trénera Arrasateho patrí Abde síce k hráčom s najlepším driblingom, trénerský štáb sa však snaží hráča motivovať aj ku produktivite – teda ku strieľaniu gólov a ku gólovým asistenciám. Doposiaľ zasiahol do troch ligových zápasov v ktorých však odohral iba 58 minút. Pri svojom debute zaznamenal krásnu asistenciu.  

Podľa hlavného kouča Osasuny však môže byť Ez Abde onedlho pravidelným členom základnej jedenástky: „Úplne si viem predstaviť, že by zápasy začínal v základnej zostave. Robí mi radosť, pretože sa v našom mužstve rýchlo udomácnil a pochopil, čo od neho požadujeme. Je rozhodujúcim hráčom v útoku – dokáže byť úspešný v súbojoch 1 na 1, dobre prihráva, zakončuje, drží loptu a aj dobre bráni. Prišiel sem ako veľmi dôležitý hráč,“ nešetril slovami chvály na Abdeho adresu tréner Arrasate.

zdroj: sport.es
foto: Shutterstock 
   

Diskusia

Zatiaľ žiadne komentáre. Pridaj komentár ako prvý.