Katalánska rozhlasová stanica Cadena SER informuje, že Frenkie de Jong a Joan Laporta sa dohodli na rokovaniach o znížení platu v prípade hráča. Rozhovory sú naplánované po skončení prebiehajúceho ročníka.

Pre Frenkieho de Jonga to bolo dlhé prestupové leto a nebolo dvakrát príjemné, keď sa o ňom písalo takmer každý deň. Stredopoliar bol v hre o odchod z Camp Nou až do úplného záveru prestupového obdobia.

O hráča mali záujem kluby ako Manchester United či Chelsea, ale Holanďan odmietal odísť z Camp Nou. Pre Kataláncov je v každom prípade veľkou záťažou jeho vysoký plat. Futbalista nakoniec zostal, nachádza sa v plánoch Xaviho Hernándeza, aj keď aktuálne zohráva skôr úlohu náhradníka ako hráča základnej zostavy.

Vedenie Barcelony však potešila ochota De Jonga sadnúť si za rokovací stôl v súvislosti so znížením mzdy. Klub s hráčom sa dohodli na tom, že záležitosť začnú riešiť po skončení tejto sezóny a prediskutujú podmienky zníženia.

Laporta ubezpečil De Jonga, že klub nemá v úmysle zrušiť mu zmluvu, ktorá bola podpísaná ešte za éry Bartomeua a že Barcelona sa nachystá vstúpiť do žiadneho právneho sporu. Frenkie pritom vždy uprednostňoval zotrvanie v metropole Katalánska, kde sa cíti ako doma.

Športové oddelenie a vedenie klubu sú spokojné s tým, že po sezóne sa bude prehodnocovať hráčov plat, ktorý porušujú mzdové úrovne zavedené v priebehu uplynulého leta.

zdroj: sport.es
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

2 komentáre
2022-09-24 09:05:14
Dobra sprava ? ....uz len Bernardo o rok, alebo v zime ?
2022-09-24 12:25:16
Spravne.