Tréner Španielska Luis Enrique a kapitán tímu Sergio Busquets odpovedali na otázky novinárov počas včerajšej tlačovej konferencie pred zápasom proti Švajčiarsku v Lige národov.

Luis Enrique

Ferran Torres

"Je v dobrej forme a rovnako motivovaní ako iní. Má fantastické čísla, vôbec o ňom nepochybujem. Predchádza lepšími aj horšími chvíľami, ale to sa stáva každému. V tomto momente sú všetci hráči v dobrej dispozícii, pripravení hrať. Každý z 25 hráčov sa môže objaviť v základnej zostave. Trávim viac času premýšľaním o našom tíme, než o súperoch, pretože viac ma zaujíma spôsob, akým hráme my."

Sergio Busquets

Budúcnosť

"Na túto tému nemôžem povedať nič, pretože sa nič nestalo. Uvidíme, ako sa budem cítiť v tejto sezóne, chcem si ju užívať a potom uvidíme. Je jasné, že už nemám 20 rokov. Je to posledný rok mojej zmluvy v Barcelone, ale posledné informácie, ktoré sa objavili v médiách, nie sú pravdivé."

Zubimendi

"Je to skvelý hráč, ale neviem, či má Barcelona o neho záujem, alebo nie. To, čo vyžaduje moja pozícia, je pozičná hra, spolupráca so spoluhráčmi z tímu. Mám to šťastie hrať v najlepšom klube a reprezentácii na svete. Tréner hľadá podobných hráčov, ktorí rozumejú nášmu štýlu hry."

Spoluhráči z klubu

"Mať v tíme Pedriho a Gaviho je luxus vzhľadom na ich mladosť a úroveň. Dúfam, že sa im podarí mať takú kariéru ako som mal ja. Ansu vie, že musí odohrať veľa zápasov, aby sa vrátil na svoju úroveň. Je to veľmi dobrý futbalista, zároveň je psychicky silný. Som presvedčený, že si poradí."

Messi

"Leo potreboval vyhrať trofej ako Copa América. Argentínci vytvorili tím, ktorí spolu vychádza ako na ihrisku, tak aj mimo neho. Mám z neho radosť. Je radosť sledovať najlepšieho hráča na svete, hoci len v televízii. Želám mu všetko najlepšie."

Zranenia v Barcelone

"Predpokladám, že je to smola. Zranenia sú zlou správou je Barcelonu a pre hráčov. Snáď sa čo najskôr zotavia, pretože pred nami je nabitý kalendár a budeme potrebovať všetkých."

zdroj: marca.com
foto: as.com

Diskusia

4 komentáre
2022-09-24 13:41:29
Pritom tolko "fanusikov" Barcelony otvaralo šampus.
2022-09-24 15:13:54
Stejne podle me po sezoně odejde. Kdyby nebylo ms tak by možná odešel už dřív. Ale rozlučkovou sezónu s Messim bych mu stejně přál