Vírus FIFA zasiahol katalánsky klub naplno a hneď zo začiatku reprezentačnej prestávky sa zranilo viacero hráčov Blaugranas, z toho Koundé a najmä Araujo pomerne ťažko. Tréner tak musí vyriešiť problémy predovšetkým v defenzíve.

Už prvé dva dni septembrovej reprezentačnej prestávky dali za pravdu Xavimu, ktorý počas leta naliehal na to, aby mal k dispozícii po dvoch kvalitných hráčov na každú pozíciu. Trénerský štáb, Mateu Alemany a Jordi Cruyff nemali pochybnosti o tom, že počas netypickej sezóny s Majstrovstvami sveta na prelome novembra a decembra je jednoducho nevyhnutné mať k dispozícii luxusne široký káder. Len tak je možné bojovať o dôležité tituly až do samého konca.

Katalánci pritom až doteraz nemali so zraneniami žiadny problém. Počas úvodných dní septembrovej reprezentačnej prestávky sa však zranilo hneď viacero hráčov, menovite Ronald Araujo, Jules Koundé, Memphis Depay a Frenkie de Jong. Ousmane Dembélé je našťastie v poriadku, hoci má preťažený lýtkový sval. FC Barcelona zatiaľ oficiálne potvrdila svalové zranenie v prípade Aruaja a Koundého. Uruguajčanovi dokonca hrozí operácia, kvôli čomu by musel vynechať šampionát. Bez tak sa očakáva, že mimo hru bude 6-7 týždňov, kým Francúz približne 3-4 týždne.

Xavi tak musí razom riešiť niekoľko problémov a to predovšetkým v defenzíve. Októbrový kalendár je nabitý a na Kataláncov čaká niekoľko náročných zápasov.

Čas na Piquého?

Futbal vie byť naozaj rozmarný. Piqué v tejto sezóne plní úlohu náhradníka a odohral iba 134 minút vo všetkých súťažiach. Zlé správy v súvislosti so zraneniami sú však dobrou správou pre jedného z kapitánov Blaugranas. Predtým bol v hierarchii až na piatej pozícii a teraz má pred sebou len Christensena a Garcíu. Vzhľadom na nabitý kalendár až do Majstrovstiev sveta je veľmi reálne, že Piqué bude hrávať častejšie.

Pre Barcelonu bude strata Koundého a Arauja veľmi citeľná, nakoľko Bellerín na pravej strane obrany zatiaľ nie je úplne zžitý s mužstvom a Sergi Roberto zas nie je zdravotne úplne v poriadku. Obaja však budú nútení urobiť krok vpred a ukázať, že sú na zodpovedajúcej úrovni a schopní prevziať v tíme dôležitejšiu úlohu.

O jedného záložníka menej

Zranenie Frenkieho de Jonga nie je dôležité - novinári dokonca tvrdia, že to zranenie ani nemusí byť. No Barcelona zatiaľ o stave holandského záložníka oficiálne neinformovala. Záloha sa vie vysporiadať bez Frenkieho, nakoľko Xaviho kľúčovými hráčmi sú Busquets, Pedri a Gavi. De Jong primárne zaskakoval za Busquetsa. Teraz túto úlohu môže prevziať Kessíe, prípade Sergi Roberto. Minúty možno dostane aj Pablo Torre, ale sú tu Pedri a Gavi, ktorí na seba musia prevziať väčšiu zodpovednosť.

Čo sa týka ofenzívy, zranenie Memphisa Depaya je taktiež vážnejšie a od futbalu si oddýchne na niekoľko týždňov, no jeho absencia nebude mužstvo až tak bolieť. Xavi má k dispozícii množstvo kvalitných útočníkov. Reprezentačná prestávka ale pokračuje ďalšími zápasmi a zostáva veriť, že nikto ďalší z hráčov Blaugranas sa už nezraní.

zdroj: sport.es
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

6 komentáre
2022-09-24 18:28:08
Všetci silikóny dúfame že už sa nikto nezraní ?
2022-09-24 18:34:48
Tak Araujo napokon ma byt zranený skoro na 2 mesiace ?
Teraz mam obavy ze ta obrana bude velmi horiet proti silnejsim superom