Pedri je pre Xaviho jedným z kľúčových hráčov Barcelony a tréner sa neustále snaží rozvíjať svojho zverenca. Katalánsky denník Mundo Deportivo informuje, že tréner Barcelony kladie osobitný dôraz na 3 veci, aby mohol záložník naďalej napredovať.

Zranenia

Zdravotné problémy v prípade Pedriho (a ďalších hráčov) sa výrazným spôsobom podpísali pod tým, že Blaugranas v uplynulej sezóne nezískali žiadnu trofej. Xavi preto prízvukuje Pedrimu, aby bol na seba prísny a v prípade akýkoľvek problémov to okamžite oznámil trénerskému štábu. Tréner zastáva názor, že záložník musí vedieť lepšie narábať so svojimi silami. O Pedriho správaní, osobnom živote, výžive či práci na tréningu niet pochýb, no predchádzajúce zranenia boli výsledkom prílišnej záťaže, ktorej sa hráč nevyhol kvôli veľkým ambíciám. Xavi sa snaží presvedčiť hráča, aby sa priveľmi nezaťažoval a takto sa pokúsil vyhnúť zbytočným zraneniam. Je potrebné pripomenúť, že Pedri sa v uplynulej sezóne zranil po tom, čo odohral dvojicu veľkých turnajov s reprezentáciou. Ide o to, aby mladík dokázal skrotiť svoju túžbu hrať a bol viac vypočítavý.

Góly a asistencie

Xavi od začiatku opakuje Pedrimu, že musí mať lepšie štatistiky a väčší prínos v ofenzívnej hre. Má totiž talent na strieľanie gólov či asistencie. Záložník si uvedomuje, že v tejto oblasti musí pridať a už v uplynulej sezóne bolo vidieť, že na tom začal pracovať. Xavi si myslí, že Pedri by mohol byť v tomto hernom aspekte rozhodujúci a podporuje ho, aby sa nevzdával a pokúšal sa strieľať góly a asistovať. Tréner sa spolieha na to, že Pedrimu pomôže dobrá spolupráca s Robertom Lewandowskim.

Líder

Pedri má len 19 rokov a v tíme je veľa starších hráčov, no mladík už teraz ukázal veľkú vyspelosť v hre. Xavi mu verí natoľko, že mu povedal, aby viedol mužstvo na ihrisku aj mimo neho. Pedri je tichý a dobre vychovaný, no tréner dúfa, že postupe sa z neho stane skutočný líder v zápasoch spolu s Ter Stegenom, Busquetsom, Araujom a Lewandowskim. Tým skôr, že hráva v strede poľa, takže nevyhnutne preberá zodpovednosť za akcie a často diktuje rytmus.

zdroj: mundodeportivo.es
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

Zatiaľ žiadne komentáre. Pridaj komentár ako prvý.