Manel Estiarte, člen trénerského štábu Pepa Guardiolu v Manchestri City, poskytol rozhovor pre katalánsky denník Sport, v ktorom porozprával napríklad o Barcelone, vedení Joana Laportu, Xavim ako trénerovi či prestupe Lewandowskeho.

Ako hodnotíš Barcelonu?

"Nevyjadrujem svoj názor na iné kluby, keďže tam nepracujem, a o to viac, keďže pôsobím v inej organizácii. Ak som sa niečo naučil, tak to, že nemôžete sa k niečomu vyjadrovať na základe toho, čo si prečítate alebo uvidíte v televízii. Joana Laportu poznám dlhé roky. Dôvera a rešpekt, ktorý voči nemu mám, je obrovská. Bol to on, kto by mi dal možnosť, aby som sa dostal tam, kde som. Preto viem, že Barcelona je s Laportom v dobrých rukách."

A s Xavim.

"Poznám ho ako hráča, ale pokiaľ ide o úlohu trénera, neviem, ako komunikuje s tímom alebo ako pripravuje zápasy. Som presvedčený, že je to ďalší tréner, ktorý je posadnutý futbalom, že je veľmi dobrý, ale nechcem sa k tomu vyjadrovať bez toho, aby som bol v Barcelone."

Je Lewandowski skvelý prestup?

"To je jasné. Veľmi jednoduchá otázka. Lewandowski je skvelý, skvelý, skvelý a ešte 5-krát skvelý prestup."

Hovoríte s Pepom o Barcelone?

"Samozrejme. Ako môžeme nehovoriť o niečom, čo milujeme? Hovoríme o Barcelone, trpíme kvôli nej, to v nás vzbudzuje nádeje, keďže sme fanúšikovia. Nemôžete poprieť, že hovoríte o niečom, čo máte v sebe, najmä s Pepom, ktorý šialene miluje Barcelonu, narodil sa tu, hral tu, trénoval tu, vyhrával aj prehrával, plakal aj smial sa..."

V prípade ktorého mužstva by si bol radšej, aby vyhralo Ligu Majstrov?

"Manchester City."

Efektivita Hålanda nie je zlá.

"Možno je tak rázny štart v Premier League zaskakujúci, ale nie je čas na to, aby sme to vyzdvihovali, podobne ako by nebol čas ani na kritiku, ak by nehral dobre. Je to len začiatok, takže musíme byť nastavení pozitívne a nadšení, ale zároveň si nemôžeme myslieť, že Håland strelí 70 či 80 gólov. Musíme sa oňho postarať, pretože chalan má len 22 rokov, aj keď je pravda, že má impozantné fyzické schopnosti a futbalový talent."

Aký je po osobnej stránke?

"Je to veľmi milý chlapec. Mladý, ale so severskou mentalitou vníma všetko s menším utrpením ako napríklad my Latinos. Šťastie či smútok neprejavuje až tak veľmi. Na svoj vek má veľmi dobrú emocionálnu stabilitu."

Bolo vám jasné, že nakoniec prestúpi do City?

"Áno. Už dlhé mesiace bol rozhodnutý podpísať zmluvu so City."

zdroj: sport.es
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

Zatiaľ žiadne komentáre. Pridaj komentár ako prvý.