Barca Atlètic odštartovala aktuálnu sezónu veľmi dobre a v lige je na druhom mieste. V tíme sú však aj sklamania. Jedným z nich je turecký futbalový talent Emre Demir, za ktorého Barcelona zaplatila 2 milióny eur.

Katalánsky klub si podpis mladíka zabezpečil už pred rokom, no po dohode s jeho bývalým klubom sa len počas uplynulého leta pripojil k Blaugranas. Demir debutoval za prvý tím Kayserisporu vo veku 15 rokov a ako 16 a 17-ročný hráč odohral na úrovni prvej tureckej ligy a tureckého pohára 13 a 16 zápasov. V sezóne 2019/2020 odohral 667 minút, v sezóne 2020/2021 374 minút a v sezóne 2021/2022 259 minút. Je zrejmé, že rozhodnutie o prestupe do Barcelony malo vplyv na jeho situáciu v tureckom klube, ale aspoň pravidelne nastupoval za mládežnícku reprezentáciu Turecka.

Demir mohol odštartovať svoje dobrodružstvo v Barcelone počas uplynulého leta, no nezačalo to pre neho dobre. Je pravda, že počas predsezóny strelil gól hneď pri svojom debute v priateľskom zápase proti Jonquera, ale Rafa Márquez počas oficiálnej sezóny vôbec nepočíta s 18-ročným futbalistom.

V úvodných piatich zápasoch novej sezóny sa ofenzívny stredopoliar alebo krídelník objavil na trávniku len na 6 minút v zápase proti Amorebieta. V tomto smere je Emre Demir druhým najhorším hráčom celého tímu. Zdalo sa, že Turek dostane šancu v zápase proti Realu Murcía vzhľadom na absenciu Akhomacha či Fabia Blanca, ale neodohral ani minútu.

Športové vedenie FC Barcelona považuje Demira za jednu z perál európskeho futbalu, preto sa rozhodlo získať hráča do svojich radov. Očakávalo sa, že Turek bude pokračovať vo svojom rozvoji v Barça Atlètic, kým dostane šancu v prvom tíme. V poslednom čase sa mu však nedarí presvedčiť ani Rafu Márqueza, aby hral vôbec za rezervu.

zdroj: mundodeportivo.es
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

2 komentáre
2022-09-26 19:02:51
Mlady hrac ked nehrava, tak bohuzial stagnuje a chyba mu herna prax, velka skoda tychto zbytocnych senzacii
Oli5 Premium
2022-09-26 20:56:32
Rafa Márquez v jednom z rozhovorů říkal, že ještě neumí španělsky a anglicky jen trochu, tak je těžká komunikace... A řekl bych, že byla chyba Emreho neregistrovat do Juvenilu A, kde by měl jasný hrací čas a Youth League