Ronald Araujo sa po včerajších lekárskych vyšetreniach a porade s klubovými lekármi rozhodol absolvovať operačný zákrok, ktorý by mu mal pomôcť zotaviť sa zo zranenia, ktoré utrpel v drese Uruguaja v zápase proti Iránu.

Stopér FC Barcelona vysvetlil, prečo sa rozhodol pre takéto riešenie, hoci môže prísť o účasť na Majstrovstvách sveta v Katare:

"Chcem vysvetliť dôvody, prečo som prijal toto rozhodnutie, aby som sa vyhol špekuláciám.

Milujem svoju krajinu a milujem svoju reprezentáciu.

Po konzultácii s mnohými odborníkmi sme sa rozhodli, že najlepšou možnosťou bude chirurgický zákrok. Nie je to o výbere toho či onoho. Ide o zdravie a návrat na 100% čo najrýchlejšie. Pre mňa osobne sú to veľmi ťažké momenty a pri tejto príležitosti by som sa chcel poďakovať všetkým za podporu.

S vierou a tvrdou prácou dám zo seba to najlepšie, aby som sa vrátil čo najskôr.

Posielam objatie a požehnanie!

Môžem všetko v Kristovi, ktorý ma posilňuje!"

K téme sa vyjadril aj Edo Mazzolari, agent Ronalda Arauja: "Nebolo to ľahké rozhodnutie. Ronald je pripravený na operáciu v stredu a čo najrýchlejšie zotavenie, aby bol k dispozícii pre klub a reprezentáciu. Bolo to rozhodnutie, ktoré sme prijali všetci spoločne. Veríme, že pre Ronalda je najlepšie vrátiť sa do 100% kondície bez akéhokoľvek rizika. Ronald miluje svoju krajinu a reprezentáciu. Ak bude mať možnosť zahrať si na Majstrovstvách sveta, zhodnotí to, ale má 23 rokov a pred sebou ešte 3 šampionáty."

zdroj: instagram Gerard Romero
foto: twitter

Diskusia

1 komentár
2022-09-27 08:19:04
Velmi spravne a hlavne rozumne rozhodnutie. MS este budu, naco to silit :)